Vierailija

.

Kommentit (6)

Meillä ainakin päiväkodin rytmi tosiaan määrittelee sen, mihin aikaan "kannattaa" olla paikalla. Tuleeko jo aamupalalle, vai sen jälkeen, vai vasta ulkoiluun tai lounaaseen mukaan? 2v nukkuu vielä päiväunetkin, varmaan lähes pari tuntia?Itsellä 2v on neljä päivää viikossa hoidossa klo 8-16 ja tuosta ajasta 2h hän nukkuu. On tuntunut ihan sopivalta, mutta toisaalta meillä taas lyhyempi päivä ei tule kysymykseen.

Ei ole kiireaamuja, joka päivä on aikaa olla rauhassa myös kotona, rytmi on selkeämpi ja erot päivien välillä pienemmät. Etenkin illat on laadukkaampia: jos neljänä päivänä joudut juoksemaan kieli vyön alla hakemaan lasta, ruokakauppaan, ruoan laittoon, kotitöihin (pyykkiä on ainakin pestävä, kuravaatteet kuntoon jne), ja sitten hoputtamaan lapsen nukkumaan, ei se ylimääräinen arkivapaa riitä rauhoittamaan tilannetta. Isomman lapsen kanssa pitkät viikonloput on jo suurempi etu ja helpompi toteuttaa.Ja siis totta kai 6 tuntia onnistuu päiväkodissa ihan hyvin. kuka hullu pitää lastaan päiväkodissa pidempää päivää, koska pk:n rytmi vaatii? Me vietiin lapset puoli yhdeksäksi hoitoon (syötiin kotona rauhassa aamupala yhdessä) ja haettiin kolmelta iltapäivällä. Joskus saattoi jäädä lapsilta välipala syömättä, mutta mitä se haittasi? Saatiinpahan syödä sekin yhdessä ja jutella rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lyhyempi päivä olisi varmasti parempi jos päivien pituusero olisi todella iso. Jos puhutaan esim vain tunnin pitemmästä päivästä niin silloin olisi mielestäni parempi 4 pvä/vko

Meidän 2-vuotias on hoidossa 8 tuntia päivässä. Päiväkodin rytmi on sellainen, että tuota lyhyemmät päivät on vähän hankalia. Ja 10 tuntia mielestäni noin pienelle liian pitkä.

Kyllä meillä on onnistuneet esim. 5h päivät ihan hyvin. Vaikka klo 7.30-12.30. Olemme myös hakeneet joskus (isommat) lapset kesken päivälepoajan eikä kukaan ole marissut.

Muistakaahan, että ne paikat ovat lapsia ja perheitä varten eikä perheet päiväkotia varten!Ap:lle sanoisin, että jos noista pitää valita, niin 5 päivää ja 6h/päivä jos ihan pelkästään lasta ajattelee. Perheelle voisi olla parempi, että olisi pitkä viikonloppuvapaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat