Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä jos lapsi alkaa kaipaamaan isäänsä?Kommentit (26)

" " Vierailija - 26.01. 15:38 vastaa tähän viestiin (1/23)

Miten lesboperheissä selitetään lapselle, että hänellä on kaksi äitiä?

Mitä jos lapsi alkaa kaipaamaan isäänsä?" "Miksi hänelle ei voisi selittää sitten asiaa niin kuin se on? Hei haloo??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joten se on hänelle todennäköisesti aika itsestään selvää. Ja ihmisten itsestäänselväksi kokemat asiat harvoin kaipaavat hirveästi selittämistä.

Mitä jos lapsi alkaa kaipaamaan " puuttuvaa" vanhempaa?...niin. Eli minä (heterosuhteessa elävä, tosin) selitän tytöille, että perheessä voi olla lasten lisäksi yksi tai enemmän aikuisia, joko naisia, miehiä tai molempia; että usein on yksi nainen ja yksi mies, mutta että tämä ei ole mitenkään ainoa vaihtoehto.Tunnemme paitsi perusheterojengiä, myös samaa sukupuolta olevia pariskuntia, polygaamisia yhteisöjä, yksinhuoltajaperheitä, uusperheitä... Emme siis jaksa tehdä tästä mitään ongelmaa... ;)

Vai miten heteroperheessä selitätte, että on äiti ja isä? Vai selitättekö sitä mitenkään, kun sehän on lapselle luonnollista kun niin on aina ollut siinä perheessä? Samoin on lesboperheessäkin. Tuskin lesbo-lapsi kaipaa isää sen ihmeemmin kuin yh-äidin lapsikaan.

niin luontainen uteliaisuus varmasti vie voiton. ELi aivan 100 varmasti lapsi jossain vaiheessa tulee miettimään, että mistä hän oikeasti on tullut.

monilla lesboperheiden lapsilla on isä, kaksi äitiä ja yksi tai kaksi isää, nk. nelikkoperhemonilla lesboperheillä on luovutetuilla sukusoluilla alkunsa saanut lapsi, jolloin " isän puute" on suoraan verrannollinen yksinäisen naisen lapsen hankintaan, paitsi että lesboperheessä on kaksi huoltajaa lapsellatoisissa perheissä on äiti ja nimeltä kutsuttu vanhempi, toisissa perheissä on kaksi äitiä, toisissa perheissä on lapset tehty kahden äidin voimin, joten on helpompaa kutsua heitä molempia äideiksi, koska kumpikin on äitilapset ohjaavat myös itse sitä tapaa, jolla perheissä toimitaan, jotkut lapset haluavat kutsua kumpaakin vanhempaa äidiksi, jotkut taas kutsuvat kumpaakin vanhempaa nimeltä.Se, miten asia selitetään lapselle, riippuu varmasti siitä, kuinka lapsi on saanut alkunsa.

Mä luulen, että on todellinen haaste käydä koko lesbouteen liittyvä prosessi läpi. Jos on uskaltautunut hankkimaan lapsen lesbona, on varmasti miettinyt nämä " ongelmat" kutakuinkin selväksi.Ja kyllähän asia kuitenkin niin on, että jos lapsi hyväksytään sellaisena kuin hän on, hän saa rakkautta ja kokee tuottavansa iloa vanhemmilleen hänen itsetuntonsa tulee kestämään _myös_ heteroperheiden lasten suvaitsemattomat ihmettelyt ym. Näin se on.Elämässä on kuulkaa pahempaakin!meidän lapset säälittelee niitä lapsia joilla on vain yksi äiti, kun voisi olla kaksi.Ja meidän lapsilla muuten *on* isä, meidän homokaveri. Sekin on meidän piireissä ihan tavallista.Tottakai voi kaivata. Oletko koskaan lukenut esim. sellaisten aikuisten kokemuksia, joiden isä on kuollut ennen kuin on lapsi on syntynyt. Kyllä useat kaipaavat. Tai ainakin ajattelevat millainen isä oli, millaista olisi ollut, jos isä olisi ollut elossa jne. Myös ne, jotak eivät tiedä isäänsä, useinkäsittelevät asiaa läpi elämänsä ja useille se on iso ja kiepä asia. terv. avioerolapsi

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat