Seuraa 

Eli poikamme on käynyt nelisen vuotta englanninkielistä tarhaa/koulua ulkomailla ja tarkoituksena on muuttaa takaisin Suomeen kun hän noin 8v. eli aloittaisi toisen luokan normaalisti suomalaisessa koulussa.Suomalaisessa siksi, että lähellämme ei ole engalnninkielistä ja toisaalta haluan että hän oppii hyvin lukemaan ja kirjoittamaan äidinkielellään.Haluiaisin nyt kuulla teidän näkemyksiä siitä, että pystymmekö pitämään hänen englannin kielensä yllä ihan " kotikonstein" vai tarvitaanko jotain " erikoistoimenpiteitä" ? On mahdollista,että joskus vielä asumme ulkomailla,joten tämänkin vuoksi olisi erittäin tärkeätä ettei englanti unohtuisi.On nämä hankalia juttuja...Mutta siis,jos on kokemusta niin kertokaapa.Olemme siis täysin suomenkielinen perhe muuten.

Kommentit (3)

on se mahdollista, mutta se vaatii teiltä vanhemilta periaatepäätöksen, että puhutte kotona englantia. Parempi, että puhutte molemmat, koska jos puhuu vaan toinen vanhemmista usein käy niin, että lipsuminen alkaa helposti. Kannattaa myös hankkia vapaat/maksulliset sateliittikanavat jossa ohjelmat tulee englanniksi.Puhu koulussa englannin opettajan kanssa, että poika saa vaativampia tehtäviä jotta mielenkiinto säilyy, koska muuten hän pitkästyy koulussa. On tylsää istua tunneilla jos saa tehtävät heti valmiiksi ja muut vasta opettelee kieltä.

Jokainen puhuu lapselleen omaa äidinkieltään!!!Mutta englanti on kielistä se helpoin ylläpidettävä Suomessa.Jos lapsenne lukee, hankittel hänelle paljon englanninkielsitä luettavaa, ja englanninkielisiä tietokone- ja pleikkaripelejä ja DVD-elokuvia ja musiikkia, niin nämä auttavat aika pitkälle. Jo yksikin mielenkiintoinen tietokonepeli englanniksi auttaa paljon, ja mitä vanhempi lapsi on, sitä paremmin kieli säilyy, 8 vuotiaalla ja huomattavasti paremmin kuin esim. 6 vuotiaalla.Ja vaikka kieli ei aivan täydellisenä säilyisikään, niin se tulee takuuvarmsti nopeasti takaisin, jos ja kun takaisin ulkomaille muutatte!Asiasta on ollut keskustelua myös Expatrium -lehden nettisivuilla, käy katsomassa http://www.expatrium.fi/iida

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kouluissa. Se on tarkoitettu paitsi maahanmuuttajille ja kaksikielisille lapsille niin myös lapsille, jotka ovat oppineet toisen kielen ulkomailla asuessaan. Todennäköisesti opestusta on tarjolla vain isommilla paikkakunnilla - mutta kannattaa ottaa selvää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat