Vierailija

enemmän kuin koskaan ennen. Olisin saanut työpaikan 200 kilsan päästä täältä, iisimpi duuni ja parempi liksa. Mies sanoo, että hän ottaa lapset, jos muutan työn perässä. Siis pakko asuu sen lähellä, kalliisti, kun lapset täällä koulussa. aaaarhg.. ennen sentään oli neuvoteltavissa asiat, nyt se on heti sota.

Kommentit (17)

Minusta homma on vaan niin, että eron jälkeen muuttelu ympäri Suomea ei ole mikään ihan pikkujuttu. Jos lapsilla on toimiva suhde ja säännölliset tapaamiset etävanhemman kanssa, pitää lähin pystyä asettamaan lapset muuttohalujen edelle. Mitäs jos löytäisit uuden miehen 500 km:n päästä? Lapset vaan irti isästä ja muuttolaatikot reissuun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kouluikäisten vanhemmat, jotka eivät ole eronneet joutuvat muuttamaan työn perässä, niin pitäisikö lapset ottaa huostaan kun koulun ja kavereiden vaihtuminen on liian traumaattista.Vai koskeeko tämä vain yksinhuoltajien lapsia?

mutta ex vastusti vedoten että hänen ja lapsen välit jäisivät etäisiksi. Olisin siis muuttanut lapsen kanssa n. 100 km päähän. Noh, en sitten muuttanut vaan jäin asumaan 100 metrin päähän exästä ajatellen että lapsi voisi tavata isäänsä mahd. usein. Vaan miten kävi? Isä on tavannut lastaan pari-kolme kertaa VUODESSA! Plus titenkin ne kerrat kun ollaan vahingossa törmätty kadulla. Ei pahemmin häntä kiinnosta lapsen asiat mutta se kiinnostaa sitäkin enemmän jos tapaan jonkun uuden ihmisen tai edes puhun jollekin (varsinkin miespuoliselle henkilölle) yleisellä paikallaEli osaa ne miehetkin olla kieroja eikä vain niitä " isäparkoja jotka on eristetty lapsestaan" .

Vierailija:

Lainaus:


Jos kouluikäisten vanhemmat, jotka eivät ole eronneet joutuvat muuttamaan työn perässä, niin pitäisikö lapset ottaa huostaan kun koulun ja kavereiden vaihtuminen on liian traumaattista.Vai koskeeko tämä vain yksinhuoltajien lapsia?
Jos lapsi saa pitää molemmat vanhempansa perheessään, ei hänelle ole ylipääsemättömän iso juttu muuttaa. Toki hänen ystävyyssuhteensa katkeavat, mutta kun tukena ovat molemmat vanhemmat ja turvallinen perhe, siitä voi selvitä.Mutta eroperheen lapsi on jo kokenut valtavan ison kriisin, vanhempiensa avioeron. Eikä perheissä yleensä erota ihan ilman syytä, eli jo ennen eroa perhe on ollut toimimaton. Lasten turvallisuudentunne on olennaisesti heikentynyt jo vuosien ajan.Tässä tilanteessa vanhemman muutto kauas toisesta tarkoittaa käytännössä, että lapset menettävät toisen vanhempansa. Etävanhempana ei pysty millään olemaan mukana lasten arjessa samalla tavalla kuin lapsen kanssa asuessa, ja välimatka poistaa tämän mahdolliosuuden käytännössä kokonaan.Muutto voi olla lapsille se viimeinen pisara.Jos on viikko viikko järjestelmä, kuka maksaa lapsen kulkemiset? Pitäisi olla yksi koulu kuitenkin.Lapsen etu menee äidin halujen ja toiveiden edelle.Ja tottakait olet exän kanssa sidottu lopun ikääsi, koska lapsia menit tekemään hänen kanssaan.

Lain mukaan lapsen kannalta isot asiat tulee ratkaista sen mukaan, minkä katsotaan olevan lapsen edun mukaista. Tavoitteena on, että vanhemmat voisivat keskenään miettiä ja löytävää parhaan tavan järjestää lapsen asiat olosuhteiden muuttuessa. Tämä puolestaan edellyttää, että vanhemmat luottavat toisiinsa ja arvostavat toisiaan vanhempina. Toisekseen se edellyttää, että vanhemmat kykenevät erottamaan kahdeksi eri asiaksi sen mikä on lapselle hyväksi ja sen mikä mahdollisesti on vanhemmalle itselleen mieluisaa (kysyjäkin toteaa " koska äiti ei halua että lapsi muuttaa isän luo asumaan" ¿ vanhemman sinänsä inhimilliselle haluamisella yksinään ei ole merkitystä lapsen edun määrittelyssä). Jos vanhempien väliltä puuttuu tarvittava luottamus ja kunnioitus tai jompikumpi on kovin riippuvainen lapsesta, tarvitaan ulkopuolisia asiantuntijoita määrittelemään lapsen etua.Lapsen etua ja asumista pohdittaessa kiinnitetään huomiota vaihtoehtoisten ratkaisujen vaikutuksiin lapsen kannalta. Millainen on lapsen suhde toiseen vanhempaan (tässä isään) ollut aikaisemmin ja miten mahdollinen muutto tulee todennäköisesti vaikuttamaan. Jos katsotaan, että molemmat vanhemmat pystyvät huolehtimaan yhtä hyvin lapsesta, muutto seurausvaikutuksineen (yhteys läheisiin, sukulaisiin ja kavereihin sekä mm. koulumuutokset jne.)voi silloin asiantuntijoiden mielestä olla asia, jonka takia asuminen tulisi muuttaa toiselle vanhemmalle. Jos sen sijaan muuttavan vanhemman kyky ja muut edellytykset huolehtia lapsesta tällä hetkellä ja tulevaisuudessa näyttäisivät olevan selvästi paremmat, ei muutto yksinään edellytä asumisjärjestelyyn vaihdoksia.Lapsen oma toive ja mielipide asiassa voi lopulta muodostua ratkaisevaksi. Se ei silti meidänkään mielestämme saisi merkitä - mitä kysyjäkin pelkää - että vastuu tällaisissa tilanteissa sälytettäisiin lapsen kannettavaksi. Näin voi kuitenkin käydä, jos vanhemmat eivät kykene olemaan riittävän aikuisia, jotta pystyisivät yhdessä kantamaan vastuun ratkaisustaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat