Seuraa 

Uutta ilmettä vanhaan taloon pitäisi saada ja olemme miettineet että miltähän se näyttäisi jos nämä paneeliseinät maalaisi. Onko kellään kokemusta tai näkemystä että miltä se näyttää?Talo on rakennettu -80 luvun alussa ja kaikki sisäseinät on puupaneelia lattiasta kattoon. Myös katto on paneelia ja lattiakin saman sävyn parkettia. Olo on kuin puulaatikossa asuisi.Ajattelimme maalata katot valkoisiksi ja seinät sekä valkoisella että myös jollain muulla värillä, niin että huoneen seinistä yksi on maalattu esim. punaisella ja muut valkoisella/vaalealla värillä.Mutta itse en ole koskaan nähnyt tällaista ratkaisua livenä ja vähän arveluttaa että näyttääkö se hyvältä. Paneelit kun on sellaiset että jokaisella laudalla on koristereunus ja lautojen väliin jää n. 2 cm rako.

Ensim ajattelimme että otamme paneelit pois ja laitamme levyt seinään, jotka sitten tapetoidaan/maalataan, mutta se vaatisi ihan hirveän suuren työn verrattuna pelkkkään maalaamiseen. Ja kun aikaa ja rahaakin on rajallisesti...Joten jos joku osaisi kertoa joko omasta kokemuksesta tai tällaisen ratkaisun nähtyään, että näyttääkö se ollenkaan hyvältä vai pistääkö seinän " lautamaisuus" liikaa silmään maalattuna, niin olisimme hyvin kiitollisia.=)

Kommentit (7)

Varmasti ilme raikastuu huomattavasti! Me maalasimme juuri katon valkoiseksi (Tikkurilan paneelikattomaalilla) ja hyvä tuli. Kannattaa muuten maalata näin talvella, kun ilman kosteus on alhaisimmillaan lämmityskauden vuoksi. Ei tarvitse sitten paikkailla niitä rakoja myöhemmin.

Itse laittaisin katot valkoisiksi ja sitten seinät joko valkoisella tai värillä, mutta kuitenkin koko huoneen seinät samalla värillä. Mutta kukin tekee omat ratkaisunsa! Meillä on paneloidun eteisen maalaus edessä jossain vaiheessa. Valkoiseksi aion sen vetäistä. Väriä tuon sitten muilla kalusteilla ja tekstiileillä.

Katto kansii maalata muuten niin, että toinen menee telalla edellä ja toinen tulee pensselin kanssa perässä. Kolme kerrosta toi meillä hyvän lopputuloksen.

Tsemppiä!

me muuten tehtiin niin, että puhtaan valkoisen sijaan vähän sävytettiin kattomaalia. Tuli jotenkin lämpimämmän oloinen. Tää on aavistus vaaleanpunaiseen päin, mutta joku muukin sävy vois olla ihan hyvä. Siis näyttäähän se valkoiselta kun vilkaisee, mutta tarkemmalla katsomisella erityisesti puhtaan valkoisen vertailukohdan kanssa huomaa. Huoneessa on jotenkin enemmän valoa, vaikka olis harmaata ulkona!Pohjamaalaus kannattaa, niin ei mene niin paljon varsinaista maalia (joka kumminkin on kalliimpi). Me tehtiin niin, että kaks kerrosta pohjamaalia ja yks varsinaista. Hyvät tuli.Hauskoja talkoita :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tosin maalattiin vain katot valkoisiksi, seinät on sileät. Mutta esim. isovanhempien kodissa on vetäisty seinätkin väreillä. Siitä tulee oikeastaan ihan lystikkään näköistä, eikä se lautarakenne ollenkaan haittaa.

Katosta tuli ainakin niin paljon parempi kun sen maalasi. Huoneista tuli paljon valoisammat. Suosittelen Tikkurilan paneelikattomaalia. Sillä on helppo maalata.Puolipaneelit maalattiin myös valkoiseksi, minusta näyttää kivalta. Tosin nyt vuosi maalaamisen jälkeen täytyy vähän paikkailla koska puu elää sen verran että puuta on tullut taas näkyviin. Katossa tätä elämistä ei ainakaan vielä ole havaittavissa.Siskoni talossa (40-luvun rintamamiestalo) on paneeliseiniä maalattu. On minusta kivan näköiset. Paljon kivemmat kuin entiset mäntyiset seinät.Jos ette tosiaan paneeliseiniä halua, niin sitten kannattaa maalata. Tulos ei voi olla pahempi kuin alkuperäiset seinät ;)

Siitä ei saa tasaista millään. Jos ei sitten hio pintaa kunnolla.Mekin kyllä maalattiin talvella, mutta silti ne seinät elää.Minäkin tosin suosittelisin käyttämään vaan yhtä väriä. Pinta on kuitenkin jo paneelia eikä vaan tasainen seinä. Saattaa mennä liian levottomaksi jos on paneelia ja useita värejä.

Siis ihan vain pointtina, että levytys voi ajallisesti olla nopeampi ratkaisu. Tosin kalliimaksihan se tulee kuin maalaaminen.

Itse en välttämättä lähtisi maalaamaan yhtään seinää erivärillä, vaan jollain yhtenäisellä, ei välttämättä ihan valkoisella, vaan sisustukseen sopivalla vaalealla ja katto sitten valkoiseksi. Maalin kannattaa olla hengittävää, jotta puu tosiaan saa elää. Kuultomaalaus on myös yksi vaihtoehto, jolloin puu kuultaa läpi, vaikka pinnassa onkin väri.

Paljon on myös tullut hyviä näkökulmia kyseiseen asiaan, pannaan mietintämyssyn alle hautumaan.Ajattelimme nyt kevättalvella alkaa maalausurakkaan, kun miehellä loppuu työt. Eipä käy aika pitkäksi lomautetulla kun maalailee tän huushollin katot ja seinät.=)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat