Vierailija

Kumpi on monipuolisempi? Kummasta pidempään iloa? Kumpaan saa enemmän pelejä, ja minkälaisia?

Kommentit (20)

Ei olisi epäilystäkään PS3:n hankkimisesta, mikäli rahat antaisivat myöten, mutta kun ei. Sekin vaihtoehto on tietysti, että jätetään hankinta esim. ensi vuoteen, mutta olisi niin kiva yllättää tenavat jouluna (pelikonetta ei ole luvattu, onneksi).

Pelaajista sen verran, että se meidän 5.-luokkalainen on tyttö, eikä luultavasti kaipaa mitää räiske-pelejä. 3.-luokkalaista poikaa varmasti saa pitää pelien suhteen silmällä. Onneksi olen päivisin paikalla, vaikkakin työhuoneessa.

t. ap

Mutta Nintendo on meillä aina ollut, joten sitä minä suosittelen.. =)

Meillä 4v. pelaa innoissaan Mario Kartia, sitä on helppo pelata pienenkin kun on se rattiohjain.. =)

Äiti pelaa Fitiä, joka on kyllä ihan hauska.. =)Seuraavaksi haluaisin Guitar Heron, siihen jää todella koukkuun.. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

9 jatkaa.Sanon nyt ihan suoraan, että jos hankitte pelikonetta 3- ja 5.-luokkalaisille pojille, niin he kyllä pettyvät Wiihin tai Xboxiin. Tuon ikäisillä on koulussa tosi kovat vertailut keskenään päällä ja he tietävät tasan tarkkaan, mihin milläkin pelikoneella pystyy. Sanisin, että vaikka PS3 nyt maksaa, niin siinä on pojille pelikone ainakin seuraavaksi 10 vuodeksi. Ja jatkossa PS3llekin tulee taatusti lisää noita tanssimatto- ja muita vaihtoehtoja, kun se pelikoneena yleistyy.Ja sitten varoituksen sana: tuon ikäiset pojat lainaavat kavereidensa isoveljiltä niitä alle 18-vuotiailta kiellettyjä pelejä, joita ette taatusti heille ostaisi, kuten Grand Theft Auto, jossa "hauskutellaan" ajamalla autolla ihmisten yli. Tarkkailkaa, mitä pojat koneella pelaavat ja pelaaminen aina aikuisten valvonnassa!PS2 on halvempi ja sille saa nyt vielä todella hyvän valikoiman pelejä ja lisälaitteita. Uusiakin pelejä sille varmaan vielä jonkin aikaa julkaistaan. Meillä on tuo PS2 ja vaihdetaan se PS3een vasta, kun PS3sta tulee Suomen markkinoille versio, jolla voi pelata myös PS2n pelejä.PS2ta ei kannata ostaa noille 3.- ja 5.-luokkalaisille, koska se ei tule vanhentuvana mallina olemaan kovin pitkäikäinen. Mutta jos ostaa PS2n aikuisille ja hankkii aika nopeassa tahdissa ne lisälaitteet ja pelit joita haluaa, niin sitten se on hyvä ja huokea hankinta.Noille pelaaville pojille PS2ssa on liian alkeellinen grafiikka (vaikka se minulle kyllä kelpaa, mutta olenkin kolmekymppinen täti) eikä sille ehkä kovin kauan enää saa uusia pelejä. Netistä voi tietysti ostaa vanhoja sitten jatkossa. PS3lla voi myös katsoa Bluray-levyjä, mitä PS2lla ei voi tehdä, mikäli sellaiselle nyt jotain arvoa antaa.

Lainaus:

Mitä, jos käyttäisitte pelikonsoliin menevät rahat siihen, että hankkisitte perheen tietokoneeseen pelejä ja peleihin liittyviä lisätarvikkeita (niitä autonratteja ja muita)? Jos rahat on tiukilla, niin se voisi olla hyvä vaihtoehto, jos tietokoneenne vaan on tarpeeksi tehokas.

Ehkä pelikoneasiassa kannattaa sitten kuunnella lapsien omaa mielipidettä.
Valitettavasti tietokone, jolla lapset pelaavat, on jo sen verran vanha ja hidas, että mihinkään huippupeleihin siitä ei ole pyörittäjäksi (ja näyttökin vanha linnunpönttö...). Omaan työtietokoneeseeni lapset eivät saa koskea. Siksi toisekseen, olisihan se ihan kiva, että olisi se tietsikka esim. pienimmän pelattavaksi ja sitten muu kone isompien käyttöön.

Lasten mielipide täytyy onkia varovasti esille, muuten yllätysmomentti menee pilalle. (Minä kun olen tähän asti sanonut sinnikkäästi ei kaikille pelikonevaatimuksille.)

no ehkä jos yksi vaan niin toi xbox360, paljon pelejä siihne ainakin saa, ja meillä laste pelien lisäksi suosikki guitar hero pelit ja rockband.wii taas on monipuolinen sillätavalla että kokoe perhe voi pelailla yhdessä hauskoja ja simppeleitä pelej'ä, saa sen liikkeen ja tasapainoilun mukaan. meillä on toi wii fit koko perheen suosikki tällähetkellä.

Vertailimme eri konsoleja ja päädyimme PS3:een. Valitettavasti silloin kun teimme hankintaa oli PS3 tilapäisesti vedetty pois myynnistä ja kun oli kiire (lapsen synttärit tulossa), niin hankimme sitten tuon Xboxin. Wiitä emme edes harkinneet, sen verran tylyn tuomion se sai myyjältä.Meille tärkeintä oli, että saamme kunnon autopelin. Meillä on Xboxissa ratti ja polkimet, ja täytyy sanoa että minäkin nautin sillä ajamisesta :-).Minun suositukseni on, että menet hyvään kauppaan ja kysyt sieltä. Monet myyjät ovat tosi hyvin koulutettuja tehtävään, ja innoissaan selittävät eri laitteiden ominaisuuksia. Kun sitten kerrot omista tarpeistasi, niin varmasti saat hyvät suositukset. Tämä tietysti edellyttää, että menet kunnon liikkeeseen, etkä mihinkään Giganttiin.

Nimenomaan pelikonsoli on hakusessa, siedettävän hintainen (PS3 liian kallis). Pelaajina pääasiallisesti 3.- ja 5.-luokkalaiset lapset, mutta olisi kiva jos olisi sellaisiakin pelejä, joita 4-vuotias osaisi pelata. No, pienet oppivat kyllä nopeasti (tietsikalla pelaa jo suht sujuvasti, jos ei tarvitse lukea).Tällä hetkellä kallistumme Xboxin suuntaan... mutta miettiä täytyy tarkasti, on meidän budjetilla kuitenkin sellainen hankinta, että heti ei pääse vaihtamaan, jos ei miellytä.

Mielestäni, jos koneen hankkii alle 10-vuotiaille lapsille tai sitten aikuisten kesken seurapelikoneeksi, Wii on valinta nro 1. Sille on saatavissa paljon toiminnallisia pelejä, joita voi pelata useampi jopa yhtä aikaa ja pelit ovat myös sopivampia pienillekin lapsille, mutta niitä voi hyvin pelata yhdessä koko perhe.Playstation 3 on ehkä enemmän isompien lasten ja todellisten peliharrastajien kone. Sille ei vielä ole saatavilla sellaisia mielestäni kivempia ja nokkelampia pelejä, kuten tanssimattoon yhdistettäviä liikuntapelejä. Varmaan ajan kanssa sillekin niitä tulee, nyt sille löytyy enemmän sellaisia poikien räiskintäpelejä, joista en itse tykkää.Xbox ei ole niin suosittu kuin Wii, sille ei ole kehitetty niin paljon pelivaihtoehtojakaan. En ole Xboxia kokeillut, mutta olen näiltä peliharrastajatuttaviltani ymmärtänyt, että se ei ole ominaisuuksiltaankaan harrastajien kesken kovinkaan arvostettu.Nintendolla on paljon hauskoja ja omaperäisiä pelejä. Wiille saa myös ostaa lisälaitteina tasapainoilulaudan, yms. liikkeeseen reagoivia vimpeleitä, jotka lisäävät pelimahdollisuuksia. Meillä ainakin sekä lasten että aikuisten illanistujaisissa on suosittua pelata näitä erilaisia toimintapelejä, joissa pelikoneeseen liitetään esim. lisälaitteena ostettava kamera, joka välittää pelaajien kuvan ja liikkeet pelikoneelle.Kameran tai sitten jonkin liikettä aistivan peliohjaimen kanssa voi sitten esim. laittaa pelihahmonsa juoksemaan kilpaa itse paikalla juosten, mätkiä käsillään tvruudulla näkyviä kummituksia tai muita otuksia. Tanssimatolla voi tanssia koneen antamien ohjeiden mukaan musiikin tahdissa, jne.Ja ulkomaanmatkoilla Euroopassa kannattaa tarkkailla, mitä siellä kaupoissa myydään Wiille. Esim. Saksassa on paljon enemmän markkinoilla noita koko perheen pelejä ja erilaisia lisälaitteita masiinalle kuin Suomessa.Eli jos haluat, että pelikoneesta on laajemmin iloa ja sillä voi tehdä muutakin, kuin istua peliohjain kädessä paikallaan pelaamassa jotain peliä yksin, suosittelisin tuota Wiitä. Jos olet ostamassa lahjaa n. 10-vuotiaalle tai vanhemmalle pojalle, valitse uusin Playstation 3:n malli (siitäkin on useampia malleja liikkeellä).

Mitä, jos käyttäisitte pelikonsoliin menevät rahat siihen, että hankkisitte perheen tietokoneeseen pelejä ja peleihin liittyviä lisätarvikkeita (niitä autonratteja ja muita)? Jos rahat on tiukilla, niin se voisi olla hyvä vaihtoehto, jos tietokoneenne vaan on tarpeeksi tehokas.Ehkä pelikoneasiassa kannattaa sitten kuunnella lapsien omaa mielipidettä. Tuossa Wiissäkin, jos haluaa niitä liikunnallisia pelejä pelata, menee sitten aika paljon rahaa niiden kaikenmaailman lisävarusteiden hankkimiseen. Olen lainannut siskon perheen Wii-konsolia usein ja harkinnut meillekin sellaisen ostamista, mutta kyllä niihin lisäjippoihin äkkiä uppoaisi useammankin pelikonsolin hinta.DVD-levyjä voinee katsoa kaikilla pelikoneilla, mutta ainakin alussa oli niin, että Xboxille piti sitäkin varten hankkia jokin lisävehje, kaukosäädin tms., ennen kuin elokuvien katsominen oli mahdollista. En tiedä, onko näin enää. Bluraylevyjä voi katsoa vain PS3lla.

Täytynee tosiaan jututtaa liikkeessä vielä myyjää.

Sen tiedän, että poika (9v) toivoisi mieluummin Xboxia (hänellä kokemusta eri pelikoneista kavereilta), mutta perheen muille pelaajille se Wii saattaisi olla parempi. Molempiin ei missään tapauksessa ole mahdollisuutta, joten pakko se on vain valita.Kiitos kuitenkin opastuksesta.

t. ap

mutta myytiin pois. Ei sillä dildolla oikein jaksa pelata pidemmänpäälle mitään. Se wiiFIT oli oikeastaan ihan p*ska oikeaan bodypumppi (tms) tuntiin verrattuna. Elikkäs jos pelikonsolin haluatte niin ehdottomasti tuo xbox360. Mutta jos haluat vaikuttaa trendikkäältä niin osta tuo wii ja vaihda se kuukauden-parin päästä xbox360:n tai ps3:n :)

että kun täällä ei varmastikaaan löydy oikeaa tietoa asioista, pelkkää mutua, niin suosittelen että menet esim nettiin muille keskusteupalstoille selailemaan ketjuja ja katselemaan esim arvosteluja, ei mitään mammojen epätarkkaa ja vanhentunutta mutua asioista. täällä menee sekaisin jo ihan pelikonsolitkin ja täydet faktat, jotta en kauheasti luottaisi.

ja kaupan myyjlllä nyt on kyllä aina omat lehmät ojassa ja syvällä, että on ne mullekin siellä väkisin yrittänyt myydä ihan mitä vaan hevonkukkua vaikka on tekniikan pro mies vieressä virnistelemässä että juu ei ;)

Wiihin pystyy tilaa vanhoja Nintendopelejä netistä! Itse en oo siihen vielä tutustunu, mutta sieltä pitäs Super Mario 3 ainakin hommata. Maksaa muistaakseni 5 € per peli.

Lainaus:

että kun täällä ei varmastikaaan löydy oikeaa tietoa asioista, pelkkää mutua, niin suosittelen että menet esim nettiin muille keskusteupalstoille selailemaan ketjuja ja katselemaan esim arvosteluja, ei mitään mammojen epätarkkaa ja vanhentunutta mutua asioista. täällä menee sekaisin jo ihan pelikonsolitkin ja täydet faktat, jotta en kauheasti luottaisi.

ja kaupan myyjlllä nyt on kyllä aina omat lehmät ojassa ja syvällä, että on ne mullekin siellä väkisin yrittänyt myydä ihan mitä vaan hevonkukkua vaikka on tekniikan pro mies vieressä virnistelemässä että juu ei ;)
Enhän minä nyt ole av-ketjun perusteella ostopäätöstä tekemässä! Mukava vain kysellä mielipiteitä ja vähän kartoittaa tuota mutu-tietoa. Ja sitähän löytyy laidasta laitaan. Parempi kuitenkin näin, kuin että kukaan ei viitsisi kommentoida.Yhdelle ketjun loppupään kommentoijalla, joka sanoi, että parempi jättää ostamatta (en nyt muista numeroa): Meillä kyllä on edelleen tarkoitus tehdä muutakin kuin pelata, se olisi vain yksi mukava lisä loskaisten tai paukkupakkasvapaailtojen/päivien toimintaan. Onhan kivempi, että lapset voivat silloin tällöin pelata kotona, kuin että pelaamisen takia lähdetään kavereille!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat