Vierailija

Eka raskaus aluillaan ja nyt pitäisi päättää osallistuuko vapaaehtoiseen sikiöseulontaan, jossa katsomaan riskti kromosomipoikkeamiin yms. Ennen tämä seulonta tehtiin kuulemma n. 40-vuotiaille odottajille, mutta viime vuodesta ollut mahdollinen kaikille.Nyt mietin, että pitäisikö tähän osallistua vai ei? Voikohan sieltä tulla vääriä tuloksia tai turhaa huolen aihetta? Välillä tuntuu, että nykyään saa liikaa tietoa ja mahdollisuuksia joista valita.Kokemuksia kaipailen!

Sivut

Kommentit (53)

usein löytyy poikkeamia jotka voi pelastaa vain tiukoilla seurannoilla. lapsesi voi kuolla kohtuun jos et viasta tiedä eikä sitä osata hoitaa. Ehdottomasti menet jos haluat elävän terveen lapsen!kokemusta on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ultrista näkyy se mitä näkyy ja valitsen aina tosi osaavan ultraajan, toki kaikkea ei ultralla nähdä, mutta paljon kuitenkin. Eli jos ultrat ok, elän toivossa terveestä lapsesta, mutta tietysti varautuneena myös ikäviin yllätyksiin.Minulla tosiaan yhdistettäessä niskaturvotus, seerumiseula ja ikä, ikä nostaisi varmasti riskiluvun yli 1:250 ja siinä ei ole järkeä. Lapsivesipunktioon menen, jos esim. niskaturvotus on huomattavasti yli rajojen.

kaikki oli testin mukaan hyvin ja terve tyttö syntyi.. en oo ainakaan koskaan kuullut että siitä olisi vääriä tuloksia tullut mutta kaikkihan on mahdollista.

kaikissa tutkimuksissa, joista ei ole mitään haittaa vauvalle tai itselleni. Kävin siis np-ultrassa, rakenneultrassa ja tuossa veriseulassa. On mielestäni hyvä osata etukäteen varautua siihen jos on mahdollisesti saamassa erityislapsen. Aborttia en siis olisi missään tapauksessa tehnyt, lähinnä sen henkisen valmistautumisen takia halusin käydä kaikki vaarattomat tutkimukset.

Ultrissa olen käynyt, meillä tarjotaan sekä np- että rakenneultra. Punktioon en menisi ihan kevyin mielin, onhan siinä keskenmenon riski!

on olemassa rakennevikoja jotka tappavat vauvan ilman hoitoa. eli terve lapsi kuolee turhaan kun ei ole ultrattu. esim. juuri tuo napanuoran kaksisuonisuus, lapsi kuolee turhaan jos ei ole tiedetty viasta. kun vika tiedetään, syntyy terve lapsi. ja näitä vikoja on tosi paljon.tietty jos ei vauvasta niin välitä voi jättää ultrat väliin. kyllähän jotkut juo ja polttaakin raskausaikana. kaikille terve elävä lapsi ei ole yhtä tärkeä.

Lainaus:

Ei se ultraus pelasta mitään, jos jotain on todella vialla.

Enkä usko, että se jatkuva ultraus on edes hyväksi sille sikiölle.

että ap:n tarkoittamat kokeet (siis yhdistetty veri + ultra seulat) tulevat yleiseen tarjontaan vasta 2010. Olen itse ne teettänyt yksityisellä puolella 2004 ja myös 2008. Kuuluin riskiryhmään mutta julkisella puolella tarjottiin vain punktiota enkä halunnut niin rajuja toimenpiteitä jossa keskenmenovaarakin on olemassa. Joten teetettiin "vain" nämä sitten yksityisesti. Kaikki onneksi hyvin:)

Ensimmäisessa raskaudessa v. 2004 ja toisessa v. 2007. Sekä molemmissa np-ultra ja rakenneultra. Lisäksi vielä ultrattiin verenvuodon takia molemmissa raskauksissa muutaman kerran, toisessa alkuraskaudessa, toisessa lopussa. En kuulunut riskiryhmiin, mutta kävin silti, koska halusin. Tosin en miettinyt oikeastaan ollenkaan, että mitä jos tulee hälyyttäviä tuloksia.

Lainaus:

kaikki oli testin mukaan hyvin ja terve tyttö syntyi.. en oo ainakaan koskaan kuullut että siitä olisi vääriä tuloksia tullut mutta kaikkihan on mahdollista.

näissä tutkimuksissa voi myös löytyä vikoja jotka aiheuttavat lapsen kuoleman vaikka onkin periaatteessa terve. esim. jos on kaksisuoninen napanuora niin lapsi voi kuolla vaikka onkin terve ja tätä ei näe kuin ultrissa.en pelleilisi lapsen hengellä vaan ehdottomasti kannattaa osallistua.

Lainaus:

Aiheuttavat vaan lisäpaniikkia. jos sikiö on vakavasti sairas, niin se kuolee jossain vaiheessa raskautta.

Ja sitä paitsi, pahaa pelkään, että ihmiset (lue:äidit), jotka niihin menevät, eivät todellakaan ajattele niiden merkitystä. Seulonta = rasismi ja jumalaa leikkiminen.

En usko, että olisin itse valmis tekemään mitään päätöksiä, joten olla menemättä suojelee myös itseäni.

vasta vuosien jälkeen. Annatko lapsen heti adoptioon vai pidätkö kotona niin kauan kuin on terve ja kunnossa? Tosin et tällaisia saa tietää, kun ei niitä jokaiselta tutkita, Mutta jos tutkittaisiin? Antaisitko adoptioon ihan kaikentyyppiset vammaiset? Kuulovammaiset, näkövammaiset? Ja sitten vasta kun vamma selviää? Muuten ihan hienoa, jos kuitenkin aiot synnyttää mahdollisesti vammaisen lapsen, koska parempi kuitenkin elämä jossain muuaalla kuin kuolema.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat