Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (2)

Salami (ital. Salame, monikko Salami) on yleisnimi ilmakuivaamalla kypsytetyille italialaistyyppisille kestomakkaroille. Nimi juontuu latinan suolaamista tarkoittavasta sanasta salare.



Salami valmistetaan yleensä jauhetusta sianlihasta ja silavasta. Joskus siihen käytetään sianlihan lisäksi, tai sen sijaan, muiden eläinten lihaa, kuten nautaa, hevosta, villisikaa tai aasinlihaa. Liha jauhetaan hyvin hienoksi (esim. Salami Milano), keskikarkeaksi (esim. Salami Felino) tai karkeaksi. Salamit voidaan maustaa eri tavoin, esimerkiksi mustapippurilla, valkosipulilla, fenkolilla, chilillä tai viinillä.



Pepperoni tarkoittaa italialais-amerikkalaista mausteista salamimakkaraa. Siihen käytetään naudan- ja vasikanlihaa sekä porsaanlihaa. Pepperoni on eteläitalialaisten salamimakkaroiden myöhempi kehitelmä. Pepperonia käytetään usein pizzantäytteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat