Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Omistatteko kuivausrummun? Miksi/Miksi ette?

Perheenne koko?Sivut

Kommentit (22)


Kuivaan kaikki vaatteet rummussa. Myös ne joissa on kielletty kuivaus. Siksi kuivaajassa on eri ohjelmia, eihän kaikkia toki voi kuivata samalla ohjelmalla. Juhlavaatteet käytän rummussa tuulettumassa käytön jälkeen, ei tarvitse pestä joka kerta jne..Ei tarvinnut asentaa naruja pesuhuoneeseen saati saunaan kun on kuivausrumpu.Pyykkiä ei tarvitse silittää kun rumpua käyttää oikein: pyykit pois rummusta heti ja laita hetkeksi esim. tuolin selkämykselle tms oikenemaan ja ovat kuin silitetyt.Kesällä ei tarvitse murehtia siitepölyn kanssa, eikä minkään muunkaan pölyn kanssa. Pyykit ovat puhtaa ja esim. pyyhkeet upean muhkeita.En ole käyttänyt huuhteluainetta rummun tulon jälkeen: sille ei ole tarvetta!Kulumista vaatteissa en ole havainnut.

Miehellä on edellisen liiton aikaan ollut kuivausrumpu, mutta meillä ei ole koskaan ollut. Mun mielestä se on täysin turha sähkön- ja vaatteiden kuluttaja.Meillä on tilava pesuhuone, jossa mahtuu hyvin kuivumaan 2 koneellista pyykkiä saunomisen ja suihkussa käynnin yhtään kärsimättä, joten se riittää hyvin meidän tarpeisiin. Pyykkiä pesemme, kun kone tulee täyteen eli myös arkisin. Tällä hetkellä perheemme koko on 3 ja ensi kesästä alkaen 4 henkeä + koira.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kutistaa vaatteita PALJON. Harmittaa kun olen tehnyt tuttavaperheen muksuille vaatteita ja ovat pian pieniä rumpukuivauksen jälkeen (siis ennenkuin tajusin kuinka paljon isompia täytyy ommella). Samalta perheeltä olemme saaneet vauvalle heidän lasten vanhoja vaatteita ja tosiaan kun muuten käytimme kokoa 68, oli nämä rumpukuivatut vaatteet kokoa 80! Lisäksi tosiaan on turha sähkösyöppö ja vaatii että pyykit otetaan rummusta heti pois, tai ovat armottomasti rypyssä. Nyt ripustan narulle saunan lauteiden ylle pian koneen pysähdyttyä. Ravistan pyykit kunnolla ensin niin vain miehen paidat ja juhlavaatteet silitetään. Huuhteluainetta ei käytetä, pyykin pieni " karheus" häviää kyllä hetkessä käytössä (pyyhkeissä ekalla kuivauskerralla). Saunassa on riittävä ilmanvaihto pyykin kuivumiseen ja illalla pesty pyykki on aamulla kuivaa (hyvä linkokin tietysti), myös taskukestikset. Meillä 3-henkisessä perheessä on 7kg kone ja kaksi koneellista mahtuu saunaan kuivumaan, joten eivät tosiaan ole tiellä ja rumasti näkyvillä. Pyykkiä pestään pari-kolme koneellista viikossa (mies pyykkiä tuottavassa maastotyössä, lapsi 1v erittäin siisti).

Emme tulisi toimeen ilman, meillä on sekä kuivausrumpu, että -kaappi.Siksi että: Mikään ei ole epäsiistimpää kuin että pyykkiä roikkuu telineillä ympäri kylpyhuoneita ja muita tiloja, pesen useammankin koneellisen pyykkiä varsinkin viikonloppuisin. Rummussa saa kätevästi kuivattua lakanat mankelikuivaksi. Pyykistä tulee pehmeää ja irtopöly lähtee pois. Pyykki tietenkin kuivuu nopeasti.Perheessä on kaksi aikuista ja kaksi lasta, mutta rumpu on ollut jo silloin kun asuin yksin.enkä luopuisi...

2 aikuista, 2 vuotias ja 2 kuinen sekä pari kissaa

Kun innostuu, voi tyhjentää pyykkivuoren kerralla. Kissankarvat jäävät kätevästi suodattimeen. Eivät vaatteet toki aivan karvattomia ole, mutta ero entiseen on melkoinen. Pyykkiteline ei meillä mahdu kylppäriin, joten ennen vaatteet kuivattiin olkkarissa, mikä ei ole kovin kätevää. Jos pesi paljon pyykkiä kämppä kostui melkoisesti. Käyttövaatteet kuivaan kaikki rummussa kielloista huolimatta (mikään ei vielä ole mennyt pilalle). Jos vaatetta ei voi rumpuun laittaa saa sen nopeasti kuivaksi ripustamalla sen kylppärin oven päälle ja loput koneessa olleesta pyykistä kuivuriin. Kuivuri puhaltaa kuumaa ilmaa ovea kohti ja kuivattaa oven päällä olevat vaatteet nopeasti. (ovi ei siis ole kiinni). Jos talossa on sähkölämmitys, niin sama kai se on kumpi lämmittää patteri vai kuivuri :)

Ei ole rumpua. Harkitsin silloin ostoa, kun lapsi oli vaippaikäinen ja meillä käytettiin kestovaippoja.Ajattelin kuitenkin, että siihen menee niin paljon energiaa, ettei homma ole mitenkään ekologista. Kun se rumpu kerran on, niin ainakin kaikilla tuttavaperheillä se sitten hurisee aina pyykin jälkeen (jos ei nyt ole joitain kovin herkkiä vaatteita), kun sinne on niin helppo vain heittää kaikki pyykit.Perheen koko: kaksi aikuista, yksi lapsi.

tosin vauvavuosien jälkeen on käyttö vähentynyt puoleen. Nykyään tulee aika paljon käytettyä kuivaustelineitä - tyttöjen värilliset vaatteet, omat hyvätasoiset trikoot ja mustat/tummat vaatteet kuivatan kaikki telineellä, samoin alusvaatteet, sukkahousut, sukat...

Eniten rumpua käytän lakanoille ja pyyhkeille - puolikuivaksi tosin vain, mutta pehmeys on näin kyllä ehdoton. Ja pysyvät samalla siloisina kun ei kuivaa liiaksi. Vauvapyykit kuivasin lähes kaikki rummussa, kun en jaksanut ja ehtinyt muuta, mutta nykyään siis säästän energiaa ja rahaa sekä vaatteita tällä tavoin kierrätettäväksi nuoremmille mm. tai itselle pidempi-ikäisiä vaatteita. Kuivauskaappi olisi liinavaatteiden kannalta parempi, mutta toistaiseksi ei mahdu meille.

Meillä ei ole kuivausrumpua eikä varmaan tulekaan ellei asunnon mukana tule. Kolmehenkisen perheen pyykit kuivuvat meillä kylpyhuoneessa pyykkitelineellä ihan sujuvasti. Minua ei häiritse kuivuvat pyykit, nehän ovat piilossa siellä kylppärissä. Lisäksi, kuten joku jo sanoikin, kuivauskone syö sähköä, jota tässä tapauksessa ei tarvitse kuluttaa kun pyykit kyllä kuivuvat ilmankin.

Koskaan en ole käyttänyt, eikä ainakaan sitä kautta ole tarvettakaan syntynyt. Pesen pyykit ajallaan ja annan kuivua telineellä (kesällä ulkona).

Enkä katso, että meillä myöskään olisi mitenkään hirmuisen paljon vaatteita mikä sinällään mahdollistaisi pidemmänkin kuivatuksen. Kone pyörii usein ja pyykkiä kannetaan vaatehuoneisiin usein. Vielä on riittänyt.Perheeseen kuuluu 4 henkilöä, vanhemmat, 3,5 v poika ja vajaa 1,5 v tyttö.Pesukoneen päällä olisi kyllä tyhjää tilaa, mahtuisi siihen kuivausrumpukin kyllä olemaan (ei sitä vielä tiedä vaikka meillä sellainenkin joskus olisi). Mutta eiväthän ne vaatteet vettä enää valu tavallisen pesukoneen linkouksenkaan jälkeen.

jessiina77:

Lainaus:


Kuningaskuluttajassa oli viime vuoden aikana työtehoseuran tutkija, joka kertoi että kuivausrumpu ei vastoin yleisiä luuloja kuluta vaatetta juurikaan tavallista pesua ja kuivausta enempää. Olikohan se " lisäkuluma" muutaman prosentin luokkaa, mutta todella pieni ero vaatteen käyttöikään. Tutkija totesi, ettei erolla ole merkitystä vaatteen elinkaarta arvioitaessa.
Minä olen huomannut, että sen jälkeen kun meille tuli kuivausrumpu, pesukoneen nukkasihtiin ei jää enää nukkaa nimeksikään. Se nukka, joka nyt jää kuivausrumpuun, irtoaisi muuten lopulta pesukoneessa. Lisäksi kuivausrummun suodattimiin jää muutakin vaatepölyä sekä eläinten karvat, mikä on ihanaa!Meilläkään ei ole tilaa kuivatella pyykkiä telineillä, etenkin lakanat ym. ovat vaikeita kuivata kun tilaa ei ole. Siitepölyäkään en kesäisin välitä lakanoihin saada. Meillä on kylppärissä ulosvedettävä seinäteline, jossa kuivaan taskuvaipat ja henkarissa kuivattavat paitapuserot sekä rintsikat ym. Kaikki muut laitan rumpuun, ja rummusta en enää luopuisi.

Meillä on kuivausrumpu, lähinnä kuivaan siinä lakanat ja pyyhkeet sekä ne vaatteet, jotka saa laittaa rumpuun.Syy miksi meillä on kuivausrumpu on lakanapyykki, meillä ei ole tilaa kuivatella päivätolkulla lakanoita, meillä kun on tuplapeitto, jossa on iso pussilakana, sen kuivuminen kestää tosi kauan. Lisäksi vaatepöly on vähentynyt tosi paljon.Perheessä äiti, isi ja pojat 6v10kk ja 2v7kk

Meillä tuli talokaupan mukana kuivausrumpu, mut meillä sitä lähinnä käytetään lakanapyykin kuivaukseen talvella. Meiltä löytyy vanhempien lisäksi lapsosia 3, ja mielestäni pyykit kuivaa hyvin sellaisessa kerrostelineessä ja työnnän sen tarvittaessa saunaan, jos tarvii kuivaa nopeammin.Meillä kuopuksella kestot käytössä, ja ei olla niitäkään pitkään aikaan koneessa kuivatettu. Tosin nyt ei mene kuin öisin vaippa märäksi, muttei silloin aiemminkaan kovin usein tuntunut sitä tarvetta olevan, et rumpuun olisin laittanut...Jos kaikki vaatteet vois siellä rummussa kuivattaa, niin varmaan enemmänkin tulis käytettyä, mut en viitsi ottaa sitä riskiä - tai sit pitäis aina miettii kuinka paljon mikäkin siellä kutistuu...Varmaankin nyt keväällä rumpua ehkä vähän useammin käytetään, kun tulee neljäs lapsonen ja kestoilu aloitetaan taas heti.--Mirpa--

meillä myös kuivausrumpu tuli vähän niinkun talon rakennuksen sivutuotteena. kun taloon sitten syntyi kaksoset, on tuo kapistus ollut erittäin käytetty. ei tarvii kun heittää koneesta toiseen, eikä tarvii silittää :) huuhteluainettakaan ei tarvii, vaan pyykkin on pehmeää. en kyllä osaisi enää luopua, laiska pyykkäri kun olen!

lakana, pyyhe ja kalsari ja sukkapyykkiin.Meillä myös huonot kuivatustilat. Pieni pyykkiteline mahtuu saunaan mutta ei muualle. Siihen en lakanoita saa mahtumaan. Siihen mahtuu juuri ja juuri koneellinen tavallista housu ja pait pyykkiä.Minunkin mielestä rumpu kutistaa pyykkiä älyttömästi siksi en käytä enään käyttövaatteita rummussa paitsi siis niitä sukkia ja kalsareita.

monet perustelevat kuivausrummuttomuutta sillä, että se on energiantuhlaaja ja erittäin epäekologinen. Mutta ei sekään, että esimerkiksi asuinhuoneissa kuivatetaan säännöllisesti pyykkiä telineillä, ole terveellistä rakenteille. Jatkuva kosteus väärissä paikoissa on sekin pidemmällä tähtäimellä aika epäekologista, jos kukaan ei erityisesti halua kosteusvaurioisessa talossa asua...Jotkut taloyhtiöt antavat jopa ohjeita siitä, saako pyykkiä kuivattaa ylipäänsä huoneistoissa ja miten (harva taitaa näitä kuintenkaan noudattaa!)Tosiaan meillä on rumpu ja siellä kuivatetaan kaikki mahdollinen, joka ei siellä pilalle mene. Itsekin hämmästyin sitä veden määrää, joka esimerkiksi koneellisesta lastenvaatetta irtoaa, vaikka meillä on tosi tehokas linko pari vuotta vanhassa koneessa. LIsäksi näin allergikon perheessä on hyvä, että se turha vaatepölykin jää rummun sihtiin.Kuningaskuluttajassa oli viime vuoden aikana työtehoseuran tutkija, joka kertoi että kuivausrumpu ei vastoin yleisiä luuloja kuluta vaatetta juurikaan tavallista pesua ja kuivausta enempää. Olikohan se " lisäkuluma" muutaman prosentin luokkaa, mutta todella pieni ero vaatteen käyttöikään. Tutkija totesi, ettei erolla ole merkitystä vaatteen elinkaarta arvioitaessa.

Meillä on perheessä 2 aikuista ja 3 lasta, joten pyykkiä tulee reilusti. Melkein kaiken pyykin kuivaan kuivurissa, paitsi kuopuksen kestoja, koska en halua katsella notkuvia pyykkitelineitä olohuoneen nurkassa. Kesäisin kuivuri on työtön, koska silloin kuivaan pyykkiä ulkona. Koskaan en ole saanut hyvälaatuisia vaatteita kuivurissa kutistumaan.

mutta meillä on talossa maksuton pesutupa jonka kuivausrumpua käytämme. Pesukoneenkin ostimme vasta vuosi sitten. Jos/kun seuraavassa asunnossa pesutupaa ei enää ole käytössä niin rumpu käydään ostamassa heti muuttopäivänä. Olen melkein aina asunut taloissa/asunnoissa joissa on ollut mahdollisuus kuivausrummun (ja pesukoneen) käyttöön joten ei ole ollut vielä tarvetta ostaa omaksi. Varsinkin lapsen kanssa kuivausrumpu on aika ehdoton, en/emme kyllä tulisi toimeen ilman sitä -tai ainakin pyykkääminen kiristäisi hermoja huomattavasti enemmän :) Meitä on 2 aikuista ja 2-v. tyttö.

Onhan se selvää, että vaatteet kutistuu, jos ne kuivataan liian suurella lämmöllä. Mutta sitä varten kuivausrummuissa on erilaisia ohjelmia ja kalliimmissa malleissa myös kuivauslämpötilaa pystyy säätämään alemmaksi.Eli kun vaattet kuivataan oikeassa lämmössä, kuivausrumpu ei kutista vaatteita. Meillä kuivataan rummussa kaikki mahdollinen, minkä sinne suinkin vaan saa laittaa. Meilläkin kylppäri on aika pieni, ts. sinne kyllä mahtuu pyykkiteline, mutta se on kuitenkin aina tiellä. En myöskään halua ripustaa pyykkejä kuivumaan esim. olohuoneeseen, josta kosteus leviää ilman mukana ympäri kämppää.

perheessä 2 aikuista ja 1-vuotias. Kuivaan rummussa kaiken, minkä saa, siis myös lapsen vaatteet, joista tulee rummussa aivan ihanan pehmeitä. Vähän harmittaa, kun oikeastaan kaikkien valmistajien mallistoissa kuivauskielto tulee voimaan siinä 86-koon paikkeilla. Kuivasin myös kestot, koska ilman rumpua kuivuivat n. 1,5 vrk...En kyllä luopuisi, sillä rummunkin kanssa meillä kuivuu pyykkipäivinä kahdessa telineessä vaatteita, ja silloin on jo ahdasta.

Perheessä vanhemmat + 2-vuotias.Meillä pyykit kuivuivat melko hitaasti telineillä. Kuivausrumba oli järkyttävä. Varsinkin lakana- ja pyyhepyykki harmittivat.Kuivausrummussa vaatteet pysyvät mielestäni ihan hyvinä ja ovat ilahduttavan pehmeitä pesun jäljiltä. Jos pesuohjeessa kielletään rumpukuivaus olen joskus harkinnanvaraisesti kuitenkin laittanut rumpuun (esim. puuvillaiset paidat); mitään en ole onnistunut pilaamaan.Jonkin verran kuivausrumpu kutistaa ekalla kuivauskerralla, eli kannattaa ottaa se huomioon.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat