Vierailija

Tänään kävimme miehen kanssa hattu kourassa kyselemässä asuntolainaa, ja kyllä onkin nyt jälkeen päin sellainen olo kun olisi saanut selkäänsä.No olemme kai aika pienituloisia(n. 3600e/kk netto) mutta maksamme kuitenkin tällä hetkellä korkeaa vuokraa+mökkilyhennyksiä eli ne menot ovat kk n. 1300e, ja selviämme niistä mainiosti, rahaa jää kaikkien laskujen ja ruokamenojen ym. jälkeen n. 1300e " tuhlattavaksi" Ja tosiaan omistamme arvokkn rantatontin mökkeineen josta lainaa enää noin 10 000 jäljellä.Ylimielinen pankkivirkailija kehotti meitä menemään kotiin a säästämään käteistä ahaa jotta he pystyvät näkemään että meillä on jotain säästämishistoriaa, kuulemma 200e/kk pitäsi saada säästöön ja puolen vuoden kuluttua voimme palata asiaan. Eli siis kun meillä on 1200euroa säästössä voi pankki myöntää meille lainan? Siis mitä helvettiä?!

Näinkö se menee kaikissa pankeissa, rahaa on oltava tilillä ennen kuin lainamyöntö onnistuu? Vai osuiko kohdallemme vain kusipäinen pankkivirkailija? Kannattaako muista pankeista enää edes kysellä?

Kommentit (18)

Tosin minulla ei ollut omaisuutta. Kuitenkin pankki ei myöntänyt lainaa asuntoa varten. Lainaa olisin joutunut lyhentämään 700-800 euroa kuukaudessa ja tähän päälle olisi tullut 200 euron yhtiövastike. Kuukausimenot olisivat olleet siis 900-1000 euroa.Sen sijaan sain lainan asumisoikeusasuntoon. Nyt maksan vuokraa 1.200 euroa kuukaudessa ja lainaa lyhennän 250 euroa kuukaudessa. Nyt kuukausimenot ovat 1.450 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teillä ei ole siis yhtään pennin jeniä säästössä omaksi osuudeksi? Tuhlaatte 1300 e kuussa mönkkäreihin ja muuhun turhuuteen?Kyllä minusta olisi ihan asiallista olla edes jonkinlainen oma pesämuna säästettynä. Mistä se virkailija voi tietää, että maltatteko olla ostamatta niitä mönkkäreitä sun muita asuntovelkaisina vai oletteko vaan uskomattomia tuhlareita edelleen. Niin kuin nyt. 1300 e kuussa tuhkana tuuleen, voi hyvä ihme!Tietenkin nyt saa niitä täystakaus yms. lainoja kokonaan ilman omaa säästöä, mutta minusta ne on tosi arveluttavia.

kysymään.Me kun aikanaan haimme asuntolainaa Handelsbankenista olisi kyllä myönnetty, mutta niin lyhyellä laina-ajalla ja korkealla erällä, että me emme olisi pystyneet millään sitä maksamaan. Osuuspankista ja säästöpankista meidät naurettiin ulos kun oltiin niin köyhiä.Sammosta lainan saimme, huono pankki kaikinpuolin ja vaihdoimmekin sitten pankkia mutta silloinkin piti suhteet olla kunnossa, että kunnon lainatarjouksen saimme.

Minulla ja miehelläni on aina rahaa tilillä, suurempi tai pienempi summa, mutta siis käyttötilillä, varsinaista säästötiliä emme edes omista.

ap

Meillä suurinpiiretin samanlaiset tulot ja kokemukset meni juuri toisin päin kun teillä. Eli muut pankit olivat tylyjä, ja esim. Osuuspankin mukaan me ei olisi selvitty heidän laskujensa mukaan sen hetkisistäkään lainoista, vaan komeasti olatais oltu miinuksella joka kuu, mikä ei siis pitänyt paikkaansa. Handelsbanken oli sitten taas mahtava, he uskoivat meidän omiin laskelmiimme, kuinka paljon menoja meillä oikeasti on.

Ja heiltä otettiin laina, oli tosi ystävällinen palvelukin.Ja hyvin siis maksetaan nykyään tätä uutta lainaakin.

tuo 700-800 e olisi ollut kk kulu silloin, mutta entäpä koron tuplaannuttua? Sulla ei vaan ollut tarpeeksi luottokelpoisuutta isoon riskiin. Ja sehän maksaa, kuten USAn asuntolainahommeileista olemme kuulleet.Vierailija:

Lainaus:


Tosin minulla ei ollut omaisuutta. Kuitenkin pankki ei myöntänyt lainaa asuntoa varten. Lainaa olisin joutunut lyhentämään 700-800 euroa kuukaudessa ja tähän päälle olisi tullut 200 euron yhtiövastike. Kuukausimenot olisivat olleet siis 900-1000 euroa.Sen sijaan sain lainan asumisoikeusasuntoon. Nyt maksan vuokraa 1.200 euroa kuukaudessa ja lainaa lyhennän 250 euroa kuukaudessa. Nyt kuukausimenot ovat 1.450 euroa.

3v sitten kun haimme lainaa oli meilläkin tosi erilaisia kokemuksia. Op ja Sampo myönsivät lainan. Nordea nauroi ulos. Muita en enää muista. Ja hyvin ollaan tätä lainaa maksettu (vaikka olen ollut koko ajan kotona). Nordea oli sitä mieltä, että olisi pitänyt ostaa kaksio. Asuimme silloin vuokralla kaksiossa, meillä oli yksi lapsi ja toinen tulossa. Ei todellakaan etsitty kaksiota!

Me olemme olleet ko. pankin asiakkaita vuodesta 2000. Silloin vaihdoimme Handelsiin hakiessamme asuntolainaa n. 3000e nettotuloilla (yhteensä) ja auto- ja opintolainaa meillä oli ennestään. Mitään säästöjä ei ollut. Saimme (ja saamme yhä aina siellä asioidessamme) erittäin hyvää, ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Niin ja 100000 auntolainan saimme myös, kun molempien vanhemmat oli takaajina.Mistä paikkakunnalta tällainen kokemus ap?

Anteeksi kun kummastelen asiaa...Minkä verran asumiskuluja uudessa kodissa olisi? Lainan korot+lyhennys ja vastike (tai omakotitalon kulut; tontin vuokra, kiinteistövero, vesi, sähkö yms).

Minkä suuruista lainaa olitte vailla?Kyllä minuakin hämmästyttäisi jos tuollaisista tuloista ja tuhlailuvaroista ei jää mitään säästöön!Meillä nettotulot oli 2500¿ kun haettiin asuntolainaa. Saatiin se mitä pyydettiin ja vielä olisi isommankin myöntäneet mutta ei tarvittu sellaisia summia. 100 000¿ otettiin ja 150 000¿ olivat valmiita antamaan.

Muutakin velkaa on eli sen mukaan laskettiin että autolaina ja kulutusluotto saadaan pois nopsempaan.

Meidän Handesbankenin kaikki virkailijat on tosi ystävällisäja varsinkin pankinjohtaja. Jutustelee aina mukavia, ihan kun oltais jotain suurempiakin asiakkaita.

Osuuspankissa oli aina niin virallinen tunnelma, vaikka olen siellä asiakkaana ollut syntymästäni lähtien.Handelsbankenissa on aina sellaista kotoista. Ja meille ainakin sanottiin, että jos lisää lainaa tarvisimme,niin takaajien avulla järjestyisi. Nyt ei siis vielä tarvittu takaajia olenkaan. Joten ei ole HB:n yleinen llinja tuo mitäteille on sanottu. -4-

Me haimme lainaa Iso Omenan Nordeasta reilu neljä vuotta sitten. Virkailija oli aivan kamala. Puhui koko ajan vain siitä, kuinka kaikki tulee epäonnistumaan ja muutenkin uhkaili. Sanoi, että turha itkeä sitten parin vuoden päästä sossun luukulla kun ei rahat ole riittäneet rakentamiseen ettekä pysty maksamaan lainaa.Vaihdoimme eri Nordeaan, jossa olemme saaneet erittäin hyvää palvelua. Lainalupauksen saimme myös parista muusta pankista, mutta valitsimme Nordean parhailla etuuksilla.Nyt on talo valmis, rahat riittivät rakentamiseen ja jokainen lainanlyhennys on maksettu ajallaan. Rahaa on riittänyt myös ulkomaan matkoihin ja muuhun ylimääräiseen. Talon arvo on kolminkertainen lainaan nähden.Toisilla pankkivirkailijoilla taitaa olla jäänyt päälle 1970 -luvun mielivaltainen hattu kourassa -tyyli, joka ei näinä päivinä enää ole ajankohtaista.Älkää masentuko, vaan jos oikeasti teillä on omien laskujen mukaan mahdollisuus suurempaan maksuun korkojen nousunkin jälkeen, niin reippaasti vaan kysymään jostain toisesta paikasta.

Aslak Heinonen

Mistään muualta en ole saanut niin törkeää asiakaspalvelua kuin Handelsbankenilta. Jos olet fiksu kierrät kaukaa tämän pankin. Kannattaa katsoa muuten lehdistä kuten tässä mitä tästä Handelsbankista puhutaan

lehtileike:

Niinalle lähes 70 000 euron aiheeton lasku - Handelsbanken myöntää järjestelmävirheen: ”Tullut kymmeniä yhteydenottoja”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201807162201077409

Kuulin lisäksi että on jopa rikosjuttuja vireillä Handelsbankenista nimikkeellä syrjintä. Ovat kieltäytyneet lakisääteisten kuluttajatilien avaamisesta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat