Vierailija

Minkä ikäisellä lapsella pitää mielestänne olla jo selkeästi "hautajaisvaatteet"? Meillä tulossa hautajaiset ja mukaan (joko hautajaisiin tai vain kahvitilaisuuteen) on lähdössä 3, 5, 6 ja 9-vuotiaat lapset. 3- ja 6-vuotiaat ovat poikia, ja he lähtevät "keväjuhlavaatteissa" = vaaleanruskeat pellavahousut, mustat nahkakengät ja vaaleat kauluspaidat.Mutta mutta... 5- ja 9-vuotiaat ovat tyttöjä, ja heidän kohdallaan mietin tuota vaatetusta. Isomman kevätjuhlavaatetus on vaaleat pellavahousut ja vaaleansininen pitsipusero, pienemmän vaaleansininen kesämekko. Voiko tällaisissa vaatteissa osallistua hautajaisiin vai pitäisikö olla tummempaa? Vaikuttaako ikä, itse ajattelisin, että pienempi vielä voisikin, mutta isommalla pitäisi olla jo jotain muuta.Ja sitten vielä: mistä tässä vaiheessa vuotta löytää tytöille jotain muuta kuin ihanan vaaleita kesämekkoja???

Kommentit (10)

Seiskalle: noin minäkin ajattelen, että pienemmillä lapsilla voi olla vaalea vaatetus. Ja itse pidän tuota pellavaa ihan sopivana (siis perinteinen vaaleanruskea pellava + vaaleat kauluspaidat). Lähinnä mietinkin tuota isointa tyttöä, mielestäni hänellä pitäisi olla jo tummempaa...Nuoremmalle tytöllekin itse asiassa saattaa vielä mennä viimesyksyinen juhla-asu (tummanruskea liivihame+ valkoinen kauluspaita), jos vaikka sitten tuolle isommalle hankkisi valkoisen paidan niitten pellavahousujen kanssa? Miltä kuulostaa?Mitään kukikasta tms. en missään tapauksessa laittaisi, tuota tummuutta lähinnä pähkäilen - varsinkin, kun on aika todennäköistä, että lapset tulevat vain muistotilaisuuteen, eivätkä osallistu siunaukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikka vaatteet tytöille on liian iloisia ja riemun kirjavia.Mistä saada tähän aikaa vuodesta tytölle jo tummempi mekko. 6v kuopukselle onneksi löytyi kaapista tumma viininpunainen mekko. Mutta 8v tuottaa pahoja ongelmia.

Esimerkiksi vanhana kuolleen isovanhemman hautajaiset ovat tunnelmaltaan ihan erilaiset kuin vaikkapa tarpaturmaisesti menehtyneen 10-vuotiaan. Vanhan ihmisen hautajaiset voivat olla ikäänkuin sukujuhlan tyyppiset ja suvun lapset nähdään iloisina, konkreettisina todisteina siitä, että elämä jatkuu.

Rajaisin tällaisista hautajaisista pois oikeastaan vain kaikkein rimpsuisimmat prinsessamekot!Sen sijaan sellaisiin tosi surullisiin hautajaisiin yrittäisin pukea lapset mahdollisimman hillitysti. Ei kuitenkaan mustaa.

Ja sehän on niin ettei lasta pueta hautajaisiin tummaan, suruun.Lapsi puetaan hillittyyn, siistiin, vaalea on hyvä, pellava on oikein hyvä väri samoin vaalea sininen. Siistit pyhävaatteet mutta ei mustaa. ..eikä kirjavan kirkuvaa väriä..

sitä vaaleampi vaatetus..Minä luin jostain reilu vuosi sitten mummoni hautajaisiin, että jos aivan vauva on niin se puetaan valkoiseen ja niin tein, puin 2 viikkoisen vauvani valko-/vaaleansiniseen kokopukuun, siistiin.Lapsissa jatkuu elämä, ilo.

Riippumatta siitä, kenen hautajaisiin mennään....

Myös valkoinen paita, tumman sininen vekkihame tms. käy. Mustassa yleensä vasta teini-iässä. Ei rimpsua ja pastelleja tai koruja.

Pojille tummat housut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat