Millä raskausviikolla suunniteltu sektio?

Vierailija

Olen tänään menossa synnärille lääkärintarkastukseen, nyt raskausviikkoja 37+1. Tarkoitus on, että saan päivämäärän jolloin esikoinen maailmaan syntyy. Leikkaavatko tasan viikolla 40, vai aiemmin, olen kuullut,että rv 39 on yleinen aika. Voiko päivään itse vaikuttaa, vai annetaanko päivä sairaalasta? Voiko esim. kookas sikiö nopeuttaa leikkauspäivää?

Ensikertalainen ja vähän epätietoinen kyselee..

Kommentit (5)

Vierailija

Itselläni kakksonen syntyi sektiolla synnytyspelon vuoksi. Aika annettiin viikolle 39, koska fyysistä estettä alatie synnytykseen ei ollut. Eka pitkittynyt synnytys päättyi pahoihin repeämiin ja kovaan pelkoon.

Vierailija

Esim. itselleni sanottiin, että jos on pienikin mahdollisuus että lapsi pystyy syntymään alakautta, niin leikkaavat n. viikolla 40, mutta jos ei niin antavat leikkaus ajan rv. 38. Meille oli tulossa iso lapsi, ja lääkäri teki sitten arvion ettei oteta riskiä alatiesynnytykseen, ja sektio tehtiin siis rv. 38.

Vierailija

Mulla oli eteisistukka ja se oltais leikattu viimeistään viikolla 37, koska synnytyksen alku oli riski itsessään. Perätilavauvat tai isot vauvat voidaan leikata myöhemminkin, yleensä kuitenkin vähän ennen LA:ta, ettei tarvitse jännätä sitä synnytyksen alkamista. Ainakin Kättärillä sai jonkin verran valita päivää, mutta se riippuu tietysti sairaalan tilanteesta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat