Vierailija

ruokaa ja huomenna pitäisi olla siistiä. Miten aloittaa?

Sivut

Kommentit (25)

Ajattele kaikkia niitä epäoikeudenmukaisuuksia, mitä vain keksit olevan. Onko joku loukannut sinua joskus? Muistele sitä!Jos tunnet antipatiaa esim. anoppia kohtaan, ajattele hänen naamaansa niin saat puhtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluan että joku muu tekee, muu ei tee vaikka mitä sanoisin tai tekisin.

Siispä pidän turpani kiinni ja teen itse. Sen sijaan että kulutan energiaani ja hermojani tsempatakseni muita. Nopeampaa.

Jos on tiskit pöydällä niin ennen kuin edes avaan suun niistä muille huomaan tehneeni sen jo itse. Eihän se vie edes kauaa aikaa.

Sama pyykkien kanssa. Imuroinnin vaihdan usein vain lattian lakaisuun jos olen esim. liian jumissa liikutellakseni painavaa imuria.

Usein lakaisu auttaa siirtämään viikkosiivoustakin (jonka senkin teen yksin). Vessanpöntön siivoan heti jos näen jotakin raitaa sen sisällä.Huomenna on vuorossa lelut. Suurin osa olisi tarkoitus siirtää varastoon/roskiin tai lahjoitettavaksi eteenpäin. Hyvät lelut jää käyttöön. Kaikki mäkkilelut saa kyllä varmasti kyytiä :D Kuten aina.

Ilmanraikastin (sellainen joka poistaa hajut) auttaa myös.

Inhoan vaatteiden viikkaamista. Siksi kaikki paidat, mekot yms. roikkuvat henkareissa vaatehuoneessa. Housut yms. viikkaan mutta se on pientä kun ne pystyy viikkaamaan nopeasti. Eipä tule paitoihin viikkausraitoja ;) Meidän perhe omistaa paljon henkareita.

Lelujakin pesen puolivuosittain tai vuosittain. Esim. legot ja pehmolelut.

Mainoslehdet luen heti ja heitän heti pois. Meillä kun ei oikein kukaan muu niitä lue. Muitakin tapoja taitaa mulla vielä olla mutta enpä muista nyt heti kaikkia.Se auttaa paljon jos jättää joskus telkkarista lemppariohjelman tai tietokoneen väliin tai ... ennen kuin aloittaa lempijuttunsa tekemisen " ostaa" sen laatuajan tekemällä jonkin kotityön ensin pois alta.ensin kunnon vitutus päälle. sitten häädän kaikki elävät kartanolle, kissat koirat, mies ja lapset. sit ämyreistä hirvee möykkä päälle. tähän toimii hyvin joku rajumpi metallimusiikki (kuten kaikkeen muuhunkin toimintaan).sitten vaan toimeen, raivaan romut ja muut paikoilleen. tiskikone, pyykkikone päälle. pölyjen pyyhintää, murut keittiöstä surutta lattialle (imuriin ne siitä menee kuitenkin). sit kuivalla mopilla ne oravaa pienemmät lattialle jääneet nöyhdät yhteen kasaan, tässä vaiheessa tarkastan löytyykö kasasta lasten aarteita (=legot, barbinkengät...) sitten vaan imuri päälle, joka huone läpi. sit lattianpesu. lopun kruunaa huussin kuuraus ja kissojen potat. näihin aikoihin mies jo nolona luimii valkoisen lipun alla time-outia.tässä vaiheessa perhe uskaltautuu kotiin ja saavat viikata mahdollisia kuivia pyykkejä kaappeihinsa ja lapset pelastaa niitä aarteitaan. =)

Aloita vaikka siitä missä olet nyt tietsikkasi kanssa. Aina kun olet saanut yhden huoneen siivotuksi, pidä haluamasi pituinen (kuitenkin kohtuullinen, että kerkeät siivota) tauko.

Otat roskapussin ja laitat munakelloon aikaa 15min ja kun aika alkaa niin alat heti kerätä lattioilta ja pöydiltä kaikki tarpeeton pois, sitten kun munakello soi ja aika loppuu niin suorinta tietä kiikutat pussin roskapönttöön, näin saat kaikista helpoiten turhanpäiväiset roinat suoraan pois kodistasi. Sitten kun olet tuon tehnyt niin huomaatkin että siitä on paljon helpompi jatkaa. Matot heität ulos ja sitten keräät kaikki tavarat ja vaatteet omille paikoilleen ja kun pöytätasot ja sohvat yms. on puhtaina niin sit niiden päälle nostelet kaikki penkit ja lasten lelukorit mitkä on lattialla niin sen jälkeen on myös helpompi imuroida ja luututa.Itelläni oli sellainen ärsyttävä tapa että jos liian hitaasti ja tarkkaan aloin jotain törkykasaa raivaamaan niin sitten huomasin että en ollut juuri mitään heittänyt roskiin vaan järjestänyt sen kasan ja kohta se oli saman näköinen, mutta kun laittaa kelloon aikaa ja siinä ajassa pyrkii pääsemään mahdollisimman paljosta eroon niin huomaakin että hups, nythän tuli siistiä ja huomattavasti tilavamman näköistä, mikä taas on mukavempaa kuin tunkkaisen näköiseksi ahdatut kaapit ja pöytätasot.

Nykyään en omista enään mitään turhanpäiväisiä törkykasoja kun olen käyttänyt tota menetelmää.Ja sitten kun olet saanut kotisi kiiltämään niin tästä edespäin laitat (ja opetat lapsillekin ja miehelle) suoraan tarvitsemasi tavarat takaisin käytön jälkeen OMALLE paikalleen niin ei pääse syntymään kaaosta ja sitten itselläkin on virkeämpi mieli kun koti ei ole kuin pommin jäljiltä.

Tsemppiä vaan ja toivottavasti teillä on siisti ja viihtyisä koti huomenna! :)

niitä tavaroita ja viemään omille paikoilleen. Siinä se suurin työ on. Sitten imurointi ja luutuaminen sujuvatkin helposti kun on ensin raivattu.Joskus kerään kaikki " rojut" jätesäkkiin ja vien lajittelematta koko säkin varastoon. Tuon sitten joskus takaisin sisälle ja katson oliko siellä oikeasti mitään tärkeää ja loput roskiin.

eli aloitat esim. lasten leluista (jos niitä on lattioilla myös), viet ne kaikki paikoilleen. Sitten vaatteet, jne. Tai sovitte perheen kanssa, että yksi huolehtii Legoista, yksi pikkuautoista, yksi vaatteista, yksi keittiön lattiasta jne.Tsemppiä! :)

Samalla sitten lasket vaikka ääneen aina kun olet saanut yhden jutun paikoilleen. Alku on kivaa, kun etenee nopeasti ja loppu taas kun löytää vielä jotain, vaikka enimmät on korjattu, niin että ehkä kuitenkin löytää ne 100 asiaa.

Siitä sitten hienosäätöä kohti.Yksi hyvä konsti on aloittaa keittiön pöydästä. Keittiö näyttää heti paljon siistimmältä kun pöytä (ja tasot) on puhtaat ja tyhjät.

Ensin siivoat keittiön, sillä kyökkihän on kodin sydän ja sinä sen kuningatar. Siistit työtasot antavat hyvän ensivaikutelman ja tsemppaavat muutenkin posititiivisesti.Roudaa kaikki vähänkin likaiset vaatteet pyykkiin ja pistä kone laulamaan.Kerää kaikki kierrätettävät lehdet, roskat ja muu sälä ja vie ne saman tien pois. Oven luota ne hilautuvat takaisin tai ainakin jumiutuvat siihen toviksi jos toiseksi.Ulkoiluta mattoja imuroinnin ja lattioiden pesun ajan.Tee jotain eteisen naulakolle. Mikäli mahdollista, laita mahdollisimman paljon takkeja ja kenkiä pos näkyvistä. Eteinen näyttää tilavammalta ja ryhdikkäältä, kun koko garderobisi ei ole esillä.Pese vessassa pönttö, lavuaari ja peili. PUhdas pyyhe ilahduttaa myös.Kyllä se siitä!Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat