Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitkä vauvatarvikkeet on ihan must juttuja??! Neuvokaa äidiksi tulevaa. :)

Vierailija

Kertokaa kaikki oleellisen tarpeellinen, ja sit tietenkin jos on jotain mitä ei missään nimessä kannata hankkia.

Sivut

Kommentit (74)

Mulla kertyi parhaimmillaan pikkupullollinen päivässä pelkästään tällä menetelmällä. Ja ihan mukavuussyistä se oli hyvä, muuten olisin ollut minä, vaatteet sekä sänky usein läpimärkiä:)

joku kantoväline eli kantoliina tai vaunut. Amme. Vaippoja. Harsoja-PALJON. Turvakaukalo. Joku missä se nukkuu ellei perhepedissä. Peitto/äp-makuupussi. Pyyhkeitä, isoja ja pieniä, isot kylvetykseen, pienet peppupyykkiin. Ceridal-kylpyöljyä. Kylpymittari. Hoitoalusta. 1-2 tuttipulloa ja Nannia/Tuttelia ihan varmuuden vuoksi jos imetys ei sujukkaan. Siinä PAKOLLISET.Täysin turhat: Rintareppu.Ihan hyödylliset: Pinnasänky+sinne patjat, peitot, petivaatteet. Hoitopöytä ellei ole hoitoalustaa esim. pesukoneen päällä tai jos olet huonoselkäinen etkä halua sängyllä vaihtaa. Sitteri, saat laskettua vauvan siihen esim. suihkussa/vessassa käynnin ajaks jos mies ei kotona. Tutti.

Kiitos paljon. Eli tosiaan täytyykin nyt miettiä se hoitopöytä/alusta juttu. Tosiaan se alusta varmaankin vois olla loisto juttu. Ei veis niin paljon tilaa jne.Lisää kiitos kaikkia hyviä neuvoja! :)-ap-

babysitteri on ollut meillä hyvä, vauva tykkää istuskella siinä ( siis nuorin nyt 5vkoa ) ja katsella maailman menoa, ja sitten siinä on hyvä syöttää kun aloittaa kiinteät kun lapsi ei vielä osaa istua syöttötuolissa,Sitten meilä on muksut tykänneet jumppalelusta missä roikkuu niitä juttuja, ovat ihan innoissaan yrittäneet ottaa kiinni niistä ja seuranneet ääntä ja liikettä. ' Hyppykiikkua meillä ei ole ollut, mutta olen kuullut että vauvat viihtyvät siinä.baby björnin tai emman kantoreppu on kanssa jes. Mies varsinkin tykännyt kovasti kanneskella vauvelia siinä. Kantoliinaa en ole kokeillut aiemmin mutta nyt kun on noita muitakin lapsia aion hankkia sen asap sillä siinä vauvalla mukavampi olla kun rintarepussa, ja sen liinan sisällä pystyy imettää. tärkein kuitenkin että saa kädet vapaaksi muihin hommiin.Sähkökäyttöinen rintapumppu on ollut meidän pelastus..hoitopöytää ei meilläkään ole koskaan ollut eikä tule. On pehmustettu alusta kylppärissä pesukoneen päällä ja toimii hyvin.Vauvalle huppupyyhkeitä suosittelen 2 tai 3, sillä usein tulee pissat pyyhkeelle jus silloin kun tullaan kylvystä ei tartte olla koko ajan pesukone pyörimässä. tai tokihan mikä tahansa pyyhe on ihan yhtä ok.kylpyvanna on tarpeellinen.mitäs muuta.. en taida nyt keksiä ihan alkuun ..äippäpaketissa on kynsisakset ja muut millä pääsee hyvin alkuun. Meillä ainakin ei olla koskaan tarvittu hirveetä rasvamäärää, käytetään 3v vieläkin vauvaöljyä kylvyssä veden seassa saippuan sijasta.ONNEA VAUVAILUUN!!

Meillä oli esikoisella emmaljungan edget ja kuopuksella ceroxit. Cerosxit on mielestäni paremmat. Meillä oli ihan pehmeä kantokoppa josta saa pohjalevyn pois ottamalla lämpöpussin. Tällähetkellä käytössä emmaljungan scooterit joista tykkään myös kun ovat kevyet ja pienet, mutta eivät sovi ihan pienelle vauvalle.

Rintareppu oli kovasti käytössä. Ja rattaista parhaiksi osoittautuivat myöhemmin sellaiset Brion vanhanmalliset, joita sai femmalla kirpparilta. Sellaiset kalliit rattaat joutivat kirpparille.

Hoitoalusta (ei erillistä hoitopöytää)

maidonkerääjät (jos nämä ovat " vauvatarvikkeita" )

Rintareppu/kantoliina (vauva ei aina viihtynyt vaunuissa)

Vaunut (ilmankin pärjää jos haluaa, itse tykkäsin)

Pinnasänky (perhepeti ei toiminut meillä)

Korvakuumemittari (voi käyttää lapsen nukkuessakin)

SyöttötuoliTurhaa meillä olivat korvikkeet ja rintapumppu, tutitkin melkein. Emme myöskään kaivanneet imetystyynyä, kävelytukea tai itkuhälytintä, sitteriä (turvakaukalo korvasi meillä). Toisille nämä taas olisivat välttämättömiä.

Vierailija:

Lainaus:


miten täällä listataan HUONOJA asioita kuin raamatussa..

onko niin vaikeeta antaa ihmisen itsee päättää ja esittää asiat toisin, esim mun mielestä tää ja tää on ollut turhaa tai huonoa syystä että.. eiköhän jokainen asu eri maastossa ja on eri tarve jutuille.. ja SAA ITSE PÄÄTTÄÄ JA KOKEILLA!tsiisus teitä!!
Ovat pitkäikäiset käytössä eikä ylimääräiset osat vie tilaa varastossa, kopasta saa vielä tehtyä lämpöpussin myöhemmin. Meillä Emmaljungan Classic Sport ja olen ollut todella tyytyväinen.BB:n rintareppu oli turhista turhin, Kanga ja BaBu sen sijaan molemmat olivat kovassa käytössä, Kangaa käytin yli 1½v asti.Hoitopöytä lienee makuasia, meillä oli kyllä kovassa käytössä ekan vuoden. Kannatan sellaista mallia jonka saa kylppäriin vesipisteen lähelle. Meillä oli hoitotason alla vielä amme josta tykkäsin kovasti, helppo kylvettäjälle kun ei tarvi kyykkiä. Toki jos on edestä ladattava pesukone mutta ei tornia niin siihen päälle laitettava hoitoalusta on tosi kätevä.Mielestäni rintapumput, maidonkerääjät ym ehtii ostaa myöhemminkin jos/kun sellaisia tarvii. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse.

Hoitopöytä on ollut tosi hyvä juttu, vasta nyt kun vauva on 7 kk, on siirrytty osittain vaihtamaan vaippa ja pukemaan lattiatasoon. Lisäksi hyviä hankintoja ovat olleet rintapumppu (ehdoton mikäli isä hoitaa vauvaa ja korviketta ei halua antaa tai vauvalle se ei maistu), sitteri sekä leikkimatto jossa roikkuvia leluja. Vauva on sitteristä katsellut äidin touhuja ja leikkimatolla viihtynyt aina hetkittäin itsekseen.Mikäli toinen lapsi tulisi, hankkisin imetystyynyn. Ensimmäisen kohdalla se jäi hankkimatta, mutta kun sellaista kylässä kokeilin, niin ihastuin kovasti. Minulla ei imettäminen runsaan maidontulon ja suurien rintojen takia ole istualteen onnistunut, mutta imetystyynyllä sain hyvän asennon vauvalle. Imetysasennot monipuolistuisivat.Turhia juttuja meillä ovat olleet tutit ja liian monta tuttipulloa. Yksi pullo on riittänyt rintaruokitulle vauvalle.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat