Vierailija

Oletteko anoneet lapselle koulusta lomaa lomamatkan vuoksi? Miten se käytännössä tehdään, onko jokin valmis kaavake vai vapaamuotoisesti? Jos hakemus on vapaamuotoinen, mitä siihen kirjoitetaan?Sivut

Kommentit (43)

koulu ei ole pakollinen suomessa oppiminen on. ja oppimista voi tukea myös matkalla.Suomelainen tasapäistyttävä koulu muutenkin on ihan persiistä. Ja koko opetus tyyli pitäis muuttaa lasta kannustavaksi eikä latistavaksi.

Peruskoululaissa sanotaan mm. näin:40 §

Peruskoulun oppilas voidaan erityisestä syystä vapauttaa koulunkäynnistä. Kuukautta pitemmäksi ajaksi voidaan vapautus kuitenkin myöntää vain voittamattoman esteen vuoksi.41 §

Peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti, käyttäydyttävä asiallisesti, noudatettava koulun järjestyssääntöjä ja käsiteltävä huolellisesti koulun omaisuutta.Työpaikalta poissaolokin loman takia on sopimusasia. Ei sitä voi noin vain ilmoittaa olevansa esim. palkattomalla virkavapaalla, vaan työnantajalla on oikeus myös kieltäytyä myöntämästä vapaata. Työnantajalla on itse asiassa oikeus määrätä vuosiloman ajankohta, vaikkei useimilla työpaikoilla näin tehdäkään!Matkustaminen avartaa, mutta matkustamisen pystyy kyllä tekemään koulun vuosilomien aikana tai niitä vain hiukan venyttäen. Kahden viikon loma koulun loma-aikojen ulkopuolella on vain ja ainoastaan vanhempien etu.

Vanhempien loman aikana kaikkien on ilmeisesti aina pakko lähteä Thaimaaseen. Kauheaa, lapseni menee kouluun 2 vuoden päästä, onko minunkin sitten lomalla aina mentävä Thaimaaseen? Kun en yhtään haluaisi.

Ihanaa mennä makaamaan rannalle muiden ulkomaalaisten seuraan ja hotelliin joka täynnä länsimaalaisia.Vierailija:

Lainaus:


Työpaikalta saa lomaa vaihtelevina aikoina (yleensä), koulussa on määrätyt lomaviikot. Näinä viikkoina, esim. talvilomalla ei ole kaikilla mahdollisuutta matkustaa, vaikkapa siksi, ettei paikkoja riitä kaikille, tai että vanhemmilla ei ole lomaa.Fiksut vanhemmat ymmärtävät että loma-aika kurotaan takaisin, ei-fiksut nyt harvemmin edes matkustavat.Niistä matkoista ei kannata olla kateellinen, minusta hienoa että toisilla on siihen mahdollisuus vaikka itsellä ei ole.
joten sen vuoksi läheskään kaikilla EI ole mahdollisuutta matkustaa koulun loma-aikoina vaan on sitten oltava matkustamatta tai otettava omaa lomaa.


Me lomailemme vain koulun loma-aikoina, ja AINA löytyy tilaa kun ajoissa varaa. Ehkä suositummat turistikohteet ovat kaikki varattuja, kannattaa valita hiukan persoonallisempia kohteita.

Niin, ja me hoidamme itse matkajärjestelyt, emme käy valmismatkoilla.Matkatoimistojen valmismatkat saattavat olla täynnä, mutta reittilennoilla on tilaa, ja maailma avoin. Hotellit voi varata itse netistä. Kuitenkaan koko maailmalla -ei edes koko Euroopalla- ei ole hiihtolomia tai vastaavia samaan aikaan mitä Suomessa...!29

Jos ne eivät sinulle kelpaa, ota lapsi kotiopetukseen niin voit lomailla milloin huvittaa! Ilmoitatko työpaikallekin että minä lähdenkin tästä parin viikon ylimääräiselle lomalle huomenna?Vierailija:

Lainaus:


no mitä se sille siis periaatteessa v oi. perhe ilmotti, että voi voi. loma on homattu maksettu ja sitä ei koulu määrää minne lapsi lähtee ja milloin. ilmoittipa tuo perhe että pitääkö 12v jättää yksin kotiin 2 viikoksi kun muu perhe on lomalla???? se kun on heitteille jättö..minusta koko tuo anominen on naurettavaa. siitä pitäisi minusta riittää vanhempien ilmoitus kouluun, että sillon ja sillon olemme lomalla.. ja lapsi x ei ole koulussa.. mutta ei kun pitää anoa lomaa.

Lomamatkoilla saa toki kokemuksia, jotka sinällään ovat arvokkaita. Mutta olisiko liikaa vaadittu, että vanhemmat uhraisivat lomalla pari tuntia päivässä lapsen opettamiseen ja tehtävien tekoon?Varsinkin matematiikka ja kielet ovat sellaisia, että ne niihin jäävät " tiedolliset kolot" haurastutavat koko rakennelmaa. Eli oppiminen perustuu siihen, että jo opitut asiat ovat hallussa. Ei voi vain opetella nopeasti koealuetta läpi, niinkuin esim. historiassa tmv.Ja vaikka matkailu avartaa, niin suomalaisten suosituimpia lomakohteita katsoessa, tulee selkeästi esiin se, että harva mitään kulttuurimatkoja harrastaa. Viikko Honeybeachilla allinclude-hotellissa ei paljoa sivistä... No kännistä britti mongerusta toki voi muutaman lauseen oppia...;)Eli jokainen matkustakoon niin paljon kun haluaa, mutta vanhempienkin olisi hyvä sisäistää se, että se pari viikkoa on paljon pois lapsen oppimisesta! Eli niitä koulujuttuja on hyvä kerrata myös lomalla.Ja koulujen lomia on porrastettu, etelässä ja pohjoisessa, sekä " välisuomessa" ollaan eri aikoina lomilla. Ja naurettavaa väittää, että lomalle eivät kaikki pääsisi koulun loma aikaan. Matkan voi varata ajoissa, niin taatusti pääsee esim. hiihtoloma viikolla reissuun.

...Taitaa vaan olla niin, ettei kaikilla ole mahdollisuutta maksaa niitä kalliita hiihtolomahintoja, ja köyhän on pakko uhrata lasten koulunkäynti lähtemällä halpisaikaan sinne lomalle... Eli silloin kun muut ovat jo matkoiltaa kotiutuneet!Ja jos lomalle on pakko päästä hiitolomien ymv. ulkopuolella, niin voisi valita edes sellaisia viikkoja, että olisi pyhäpäiviä lomaviikon aikana. Esim. jos lähtee viikoksi pääsiäisenä lomalle, lapsi ei tarvitse kun kolme päivää viiden sijasta vapaaksi.

Rehtori ei voi estää kenenkään lomaa. Se loman hakeminen on pelkkä muodollisuus, vaikka koulu kuinka noudattaisi " tiukkaa linjaa" .Meillä luokanvalvoja myöntää lomat jotka kestää 1-3 päivää, ja rehtori muut lomat. Sähköpostilla laitettu " anomus" riittää.

Nuo kolmen päivän poissaolot olen laittanut reissuvihkoon ja rehtorille sitten sähköpostilla ihan vapaamuotoisen meilin, jossa vain kysynyt voiko lapsi olla viikon koulusta pois perheen lomamatkan takia. Aina on lupa tullut.

onnistuu lyhyemmät (viikon, kahden)lomamatkat, vaikka virallista loma-aikaa ei olisikiin. Itse olen, kuin myös monet tuttavani, kysynyt työnantajalta esim. viikon palkatonta lomaa sellaisena aikana, kun olen sopivan matkan löytänyt, ja aina saanut sen.

Musta yhden lapseni koulun asenne oli aikoinaan kiva, siellä ajateltiin ja myös sanottiin, että matkailu on tärkeää oppimista, ja loman saaminen onnistui puhelulla rehtorille jopa äkkilähtönä. Matkailua pidettiin siis vain plussana lapsille, mitä se onkin.

Ihan turha vedota nykyaikana mihinkään tiukkoihin loma-aikoihin ja oppivelvollisuuteen, nykyään on tavallista, että myös opettajat ottavat omaa lomaa kesken lukukauden jonkun matkan takia.

Ei se oppivelvollisuus mihinkään kahden viikon matkaan kaadu, eikä ole sellaista sääntöä, mitä matkailu kouluaikana rikkoisi.

Ja tosiaan, kun tuo yksi kertoi tiukasta koulusta, jossa on keskusteltava rehtorin kanssa että saa luvan, niin käsittämätöntä toimintaa. Jos nykyaikana vielä vanhempien täytyy mennä jonkun rehtorin luokse lakki kourassa perustelemaan ja kerjäämään, niin koulussa on jotkakin pahasti vialla.Kyllä matkailu on senverran maailmankuvaa avartavaa ja opettavaista, että järkevässä koulussa sellainen mahdollisuus otetaan vain hyvänä asiana.

Siksi rehtori haluaa tehdä vanhemmille selväksi, että jos lapsi on pois koulusta, ovat vanhemmat ottaneet hänet siksi aikaa kotiopetukseen.nelonen

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat