Fysioterapeutti haukkui Kuoma-kengät. (Lapsen kengistä kysyttävää)

Vierailija


Sanoi että näkee päiväkodeissa paljon lapsilla Kuomia ja sanoi niiden olevan huonot lapsen jalan kehityksen kannalta, koska eivät istu kunnolla jalassa, vaan hölskyvät. Sanoi että ei suosittle niitä ollenkaan vaan joitain jotka saa kunnolla jalkaan istuviksi esim. vetoketjun, nauhojen tai tarrojen avulla.Meillä on nyt edessä kenkien osto, koska meidän " kauppa-kengät" (lapsi ei vielä kävele) eivät myöskään olleet ihan passelit (kantakuppi antoi niissä periksi).Voitko suositella jotain hyvää kenkämerkkiä?Varmaan ei enään osteta mitään kovin " paksuja" talvikenkiä (meillä on ollut juuri nuo huonot kuomat " pulkkailu-kenkinä" ), kun tuota luntakaan ei näytä olevan/tulevan...Mitkä kengät kannattaisi hankkia? Lapsi siis on lähdössä jonkin ajan kuluttua kävelemään..Kiitos vastauksista!!!Sivut

Kommentit (68)


Pieni virheasento oli jalkaterässä jonka takia halusin lähetteen sinne. Tuo pieni vaiva häipyy itsestään pois kasvun myötä.Fysioterapeutti puhui ihan muuten vaan yleisesti lapsien kengistä, koska kysyin.

hoidossa kuomat niiden helppohoitoisuuden vuoksi ja muina päivinä goretexit vikingit joista tykkään tosi paljon. Ei kai kuomat huonot ole jos jalka saa vaihtelua muustakin kengistä. Suositushan on että joka toinen kenkä saisi levähtää.

Yhteen aikaan puhuttiin, että lasten jalat kärsii kun niitä pidetään kesät pitkät lenkkareissa. Siis että muotoiltu pohja laiskistaa jalkaa.Kukahan kertoisi meille totuuden?Meillä toisella on Vikingin Goret ja toisella Kuoman tarralliset talvikengät, hyviä molemmat, kestävät vettä (Kuomakin, joka tosin on niin lämmin ettei sitä käytetä nollakeleillä).

Anoppi kertoi että hälle ostiin lapsena monot, joilla sitten mentiin kesät talvet kunnes tulivat liian pieniksi. Että onkohan se nyt kuitenkaan koko loppuelämä pilalla jos kuomissa kulkee?

sekä talvikenkinä, että lenkkareina, kesäsandaaleina on ollut aika usein Eccot. Esikoisella oli vielä jalkaterä sisäänpäin kääntynyt monta vuotta (nyt suoristunut, poika 5v) ja noilla saatiin paras tuki aikaiseksi. Parhaat sanoisin että ovat Vikingit.

On ihan älyttömän hyvät kengät ja lapsikin saan ne ite helposti jalkaan. Vedenpitävät, mutta samalla hyvät jalkaan. Villasukkaa käytetään kyllä niiden kanssa aina, koska vaikuttavat vähän kylmiltä kengiltä. Mutta ei ole valittamista, hinta tietty voisi olla matalampi.

Suurin osa talvikengistä/pakkaskengistä olivat aivan liian jäykkiä lasten jalkaan, kuin kipsejä jalassa siis. En muista tarkemmin mitkä merkit pärjäsivät tuossa testissä, muistaakseni kuitenkin Viking oli niistä yksi.Pakkaskenkinä meillä ollut pojilla Kuomat (toisella tarroilla ja toisella ilman) ja itsellenikin ostin moiset naruilla sivottavat nilkkurit, on kyllä hyvät jalkaan ja lämpimät :)

Ja lasten jalat on hyvässä kunnossa vaikka aina on talvella Kuomia käytetty. Niitä ei kuitenkaan pidetä kuin muutama tunti päivässä ja lopun aikaa ollaan ilman kenkiä. Niihin vaan ei kannata ottaa kasvunvaraa, koska liian iso kenkä kyllä hölskyy.

Tämä on kanssa huippu :)Meidän pojalle Kuomat ovat kuin tehty hänen jalkaansa, todella sopivat ja tukevat, nämä uudet Kuoma-mallitJa tosiaan, jos tällä hetkellä ei suositella liian tukevia kenkiä, niin kuomat on sitten ainoa vaihtoehto :)Kyllä minunukin lapsillani on kuomat, mutta vain pakkaskäytössä. Tänä vuonna ei ole siis sattuneesta syystä ollut käyttöä :)))

Hyviä on olleet mm. Vikingin, Eccon, Naturinon, Richterin, Kavatin kengät. Sen sijaan Timberlandeissä on ihan käyrä lesti, sitähän ei lapsille suositella.Ja tuosta pitääkö tukea vai ei: Siis totta on että jalkaa ei tarpeettomasti pidä tukea, esim. sisällä ei kenkiä tule käyttää vaikka sitä jossain vaiheessa suositeltiin. Mutta se ei tarkoita sitä että lörppävartinen putkikenkä olisi mitenkään oikeanlainen, siitä lapsi astuu helposti ohi ja niissä on kuitenkin paksu pohja, kun suotavaa nimenomaan olisi että lapsi ikäänkuin kävelisi paljaalla maalla (mikä ei tietenkään talvella onnistu).

Suurin osa lasten jalkaongelmista johtuu heikkolaatuisista jalkineista. Lapsen jalka kasvaa nopeasti ja jalkineiden osto vie enemmän rahaa. Jalkineen valinnan laiminlyönti saattaa aiheuttaa myöhemmällä iällä vakavia biomekanisia ongelmia alaraajoissa ja selässä. Pahimmassa tapauksessa on turvauduttava leikkaukseen.

tämä on ainoa tapa varmistaa istuva kenkä. Esim meidän 5-vuotiaalle neidille en voisi kuvitellakaan laittavani jalkaan Kuoman kenkiä. Ne suorastaan tippuvat jalasta, kun jalan malli on pitkä ja erittäin hoikka.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat