Vauva 3 viikkoa. Pulauttelee ja itkee ilmavaivoja, mitä teen?

Vierailija

Siis vauva on tosiaan kolmiviikkoinen ja täysimetyksellä alusta saakka, ei siis koskaan saanut muuta kuin äitinsä maitoa. Alkuun oli tosi rauhallinen vauva ja kakkasi lähes joka vaippaan. Nyt vajaa viikko sitten on tapahtunut radikaali muutos: vauva itkee tuskissaan ilmavaivoja, kakkaa korkeintaan kerran päivässä (kakan laatu muuttunut myös, ennen oli keltaista ja rakeista, nyt muistuttaa sinappia, on sen väristä eikä enää rakeita) ja pulauttelee tosi paljon, joskus melkein kaiken syömänsä. Selkeästi on tuskissaan. Mikä ihme sille on voinut tulla? Kaikki nää muutokset tulleet siis samaan aikaan, vaikka käsittääkseni ruokavalioni ei ole radikaalisti muuttunut.Sellanen juttu oli, että mulla oli muutoksen aikoihin kuumetta ja ilmeisesti alkava rintatulehdus, koska rintojen tyhjäksi pumppaaminen vei kuumeen (joka kesti pari päivää). Samaan aikaan alkoi vauvan oireilu, mutta itseltä meni toi ohi, vauvalla jatkuu.Vauva on kasvanut tosi hyvin, melkeinpä liikaakin, koska parissa viikossa painoa on tullut kilo. Nyt ei olla punnittu ongelman ilmettyä.Onko kellään neuvoja? Mitään lääkkeitä tai Rela-tippoja ei valitettavasti kannata ehdottaa, sillä me asutaan ulkomailla.

Kommentit (13)

Vierailija

voi auttaa vauvan pystyasennossa pitäminen ruokailun jälkeen... mutta esim. meillä molemmat vauvat pulautteli paljon, ihan tuonne puolivuotiaaksi asti kunnes tuli kiinteitä mukaan vähitellen. Samalla väheni pulauttelu. Se ei sinällään ole vaarallista, vaikka näyttääkin siltä että kaikki ruoka tulisi ulos. Ahne syöminen rinnalla lisää pulauttelua eli ilmaa menee mukana, tai jos maito tulee suihkuamalla, voi sekin lisätä ilman haukkomista mukana.

Vierailija

Monikaan ei liene lukenut viestiäni otsikkoa pitemmälle... Tosiaan toistan vielä että asumme ulkomailla, eli lääketuotteet on eri nimisiä, ruisleipää en todellakaan syö enkä maitotuotteita.Mikään ei musta olisi hälyttävää tässä, ellei oireilu olisi alkanut ihan yhtäkkiä ja jollei vauvalla olisi kurja olla.Ap

Vierailija

Terve vauva =) Viikon-kahden ikäisenä se "koliikki" alkaa jos on alkaakseen. Ihana vauva muuttuu kirkuvaksi säkiksi. Eikä aina vain iltaisin vaan voi olla myös öisin ja päivisin.Ja kakkaa tuli meidän kuopuksella vain kerran viikossa, joskus 1krt/10pv. On kuulemma normaalia, niin ne neuvolassa vakuutti, mutta myöhemmin kyllä todettiin myös selvä maitoallergia (siis rintaruokittu vauva kyseessä, ei kestänyt edes äidinmaitoa)Pulauttelu riippuu myös lapsesta. Voi tulla valtavia kasoja (ei ne röyhtäytykset siihen auta) tai sitten ei juuri lainkaan. Ja kasvaa ne isoiksi vaikka pulauttaisivat isoja lammikoita pitkin päivää, siis ihan kaaressa voi tulla maitoa ilman että kyse on refluksitaudista. Näin meillä kolme lasta pulautteli ja huusi n.4kk ja hyvin on kasvaneet isoiksi.Ne ainoat neuvot, auttaa tai sitten ei: Tosiaan juuri maitohappobakteeri, tai hiero vauvan jalkapohjia joka ilta, auttaa kakkaamaan ja ilmavaivoihin. Vatsaa voi myös hieroa ja lämmin iltakylpy katkaisee huudon edes hetkeksi, rentouttaa.

Eri tavat heijata, esim. polvien päällä vatsallaat ja keinuttelet ees taas, auttaa hiukan joillakin, toisilla taas ei.Meidän maitoallergikolla kasvu oli huonoa, kakkaa tuli tosi harvoin ja kovana, huuto saattoi alkaa klo.1.00 yöllää ja jatkua neljään, joskus taas huusi päivisinkin eli ei mitään "säännöllisyyttä" niin kuin vauvojen "normaaleissa" vatsavaivoissa, eli silloin jos esim. kasvaa ja syö huonosti kannattaa vaikka ostaa apteekin korviketta ja kokeilla auttaako, voiko olla allergia.

Muuten kyse on normaalista pikkuvauvan suoliston kehittymättömyydestä, hoituu itsestään alle puolessa vuodessa. Kestävyyttä se kyllä vanhemmilta vaatii.

Vierailija

eli voisit kokeilla itse välttää kaikkea lehmänmaitoa sisältävää (maito, juusto, maidon proteiinit esim. kaseiini, hera, laktalbumiini, kerma yms.) noin viikon ajan ja seurata, paraneeko tilanne. Myös kananmuna ja soija allergisoivat usein. Allergiaan viittaisi siis tuo kakan väri ja haju sekä pulauttelu. Onko tullut ihottumaa tai lehahtelua?Toki voi vielä odotella rauhassa, vauvahan on vielä kovin pieni:) Ja muistathan, että kaikki, mikä aiheuttaa vatsavaivoja, esim. ilmavaivoja sinulle, aiheuttaa niitä helposti myös vauvalle. Esim. sipuli, valkosipuli, alkoholi, hapolliset juomat, paprika, omena ym. ym.Jaksamista!!!

Vierailija

Mutta itselläni ei mitään vaivoja eikä ruokavalio ole muuttunut ollenkaan. Maitotuotteita en käytä juuri lainkaan muutenkaan, voi taitaa olla ainoa maitoperäinen mitä viime päivinä olen syönyt.

Vierailija

Allergioita ei kenelläkään lapsistani ole todettu,vatsavaivoista huolimatta.Vyöhyketerapiaa suosittelen minäkin,me saimme siitä apua.

Myös cuplatonia tai Disflatyliä voit kokeilla,ei niistä ainakaan haittaa ole,samaten Rela-tippoja. Vauvoilla nuo vatsavaivat ovat tosi yleisiä.

Vierailija

vauvat ei kakkaa välttämättä edes joka päivä... ruokavaliota voit itsellä kokeilla, lapselle vaikka vauvahierontaa, kunnon röyhtäytystä aina, cuplatonia /disflatylia apteeksta tai/ja maitohappobakteereita veden kera annettuna lusikalla suuhun. Vyöhyketerapiaa voi myös kokeilla ja tietysti sitä äidin ruokavaliota eli välttää kaikkea ilmaa tuottavaa itse.Usein pari ekaa viikkoa menee vauvan kanssa alkusumussa ja kaikki on ok, vauva nukkuu ja on tyytyväinen ja sit sen jälkeen tulee selvä muutos vauvan olemiseen. Itkuisuutta, ilmavaivoja jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat