Seuraa 

Hei! Tuntuu, että kaikki kalenterinimet on tullut jo kahlattua aika päiviä sitten eikä mikään oikein tosissaan kolahda. Tytölle olisimme keksineet jo tusinan hyviä nimiä, mutta poika taitaa olla tulossa, LA:aan vajaat kaksi viikkoa jäljellä...Tietääkö joku esim. slaavilaistaustaisia nimiä, jotka kuitenkin sopisivat suomalaiseen suuhun (eli siis esim. Sergei kuullostaa liian venäläiseltä), koska meillä ei kuitenkaan mitään juuria ole sinne päin. Juri olisi oma lempparini, mutta siinä on vain yhden kirjaimen ero isän nimeen, eikä se siksi ole minusta hyvä.

Isosiskon nimi on Sara Silke, ja velipuolen Jere Joonatan, mutta haen tälle pojalle kuitenkin ehkä(?) aika erityyppistä nimeä (vaikka tuo Juri nyt sattuukin " parteen" )...Aikaisemmin ajattelin, että kaikki a-päätteiset nimet ovat pojalle pannassa, koska ne kuullostavat minusta liian naisellisilta ja pehmeiltä, mutta voi olla, että sieltä sittenkin saattaisi löytyä jokin, koska ehkä ns. herkemmät nimet olisivatkin minusta kivempiä pojalle. (Tytölle reippaampaa, pojalle rauhallisempaa?) Poika kun vielä syntyy kalat-tähtimerkin alle, niin eivätkö he olekin aika runollisia ihmisiä? :)Ainut varsinainen vaatimus nimelle on sellainen, että se ei saa alkaa eikä loppua mi-tavulla.

Tulisiko kellekään mieleen mitään?

Sivut

Kommentit (23)

mmm...Ludo on ehdottomasti liian outo. Tuo Karol on oikeastaan kivempi kuin Karel, mutta ehkä kun esikoiselle ajateltiin sitä Karoa, niin tämäkin tuntuu hiukan " menneen talven lumilta" .

-Marek ja Jarek...Onko ne vähän liian tsekkiläisen kuuloisia? Tosin jos mies vain sallii, annan poikani hiusten kasvaa juuri sellaiseksi liehuhäntätukaksi, millaisia tsekkiläisillä mäkihyppääjillä on näkynyt! :)

-Sasha ja Saska, niiden äänteestä en oikein tykkää...

Dorie:

Lainaus:


En tiedä kuinka harvinaista etsitte:Andrei/Andreas

Lari

RiikoRiikoa en ole Suomessa tavannut, mutta yhdellä venäläisellä pojalla oli kyseinen nimi. Vrk:n mukaan Riikoja Suomessa 44 kpl.
Kiitos kovasti ehdotuksista!

Andrei/Andreas tuntuvat liian ulkomaalaiselta, Lari ehkä voisi mennä, Ilaria ehdotinkin miehelle, muttei se kelvannut. Mutta jokin tuossa Larissa ärsyttää, ehkä koska tiedän yhden Larin lapsuudesta tai jotain. Ja se tietysti on taas vain yhden kirjaimen päässä isän nimestä, joka on siis Jari.

Itseasiassa minä tiedän yhden Riikon ja olen tuotakin nimeä pyöritellyt mielessäni. Mutta ei se ihan kolahda, tuleeko siitä sitten mieleen " riikinkukko" vai mikä, ehkä nimi tuntuu vähän pöyhkeältä...?

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mennikki:

Lainaus:


Kasimir -tämä ehkä jotenkin liian " aatelinen"Jaron -Kiva, mutta ehkä en kuitenkaan haluaisi tälle lapselle niin saman sarjan nimeä, kuin sisaruksilla. (että pyörii vaan nuo samat kirjaimet eri järjestyksessä...)Samuil -Tää on minusta tosi kiva, Samueliakin oon miettinyt, mutta se on tuntunut vähän tylsältä. Pelkään vaan että mies teilaa tämän, kun se muistuttaa niin paljon tunnettua nimeä, kuullostaisi hänen korvaansa liialta erikoisuuden tavottelulta. Pitää kuitenkin kysyä!Toma -Jännä, kun Tomasta ja Toomastakin olen miettinyt, lähinnä kuitenkin ehkä toiseksi nimeksi, mutta tästä nimestä en ole koskaan kuullutkaan! Tuleeko tästä mieleen tomaatti? Otan tämän kuitenkin listalle mukaan!Julian -...äh, ensin ajattelin, että tämä nimi kuullostaa liian naisen nimeltä, vaikka tiedänkin sen olevan miehen, mutta kun tätä nimiasiaa vatvoo ja vatvoo, tämäkin alkaa kuullostaa ihan mukavalta. Ja tämä sopisi minusta tosi hyvin sukunimeen!Ante -tämä kuullostaa hieman " epänimeltä"Leon -menee listalle heti!:)Rene -tätäkin mietiskelin jo aiemmin, ja ehkä voisin tämänkin nyt lisätä kuitenkin listalle... Mietin vain, että olettaisivatko kaikki, että meillä on juuria Ranskassa, jos tähän nimeen päädymme.Aurel -ihan ok, mutta ehkä toiseksi nimeksi?Oleksi -tämä kuullostaa tekemällä tehdyltäPetro - Jos tämä lapsi olisi tyttö hänestä tulisi joko Petra tai Sonja, ja minusta Petro ei siksi nyt sovi tähän kuvioon. Jotenkin haluan pitää tytön ja pojan nimet ihan eri juttuina -tuntuisi, että Petro olisi jokin " hätäratkaisu" . (sori, oonkohan vähän outo...?)
Kiitos kovasti ehdotuksistasi, sain paljon lisää ajattelemisen aihetta!:)

Tuosta netissä olevasta ortodoksisesta kalenterista puuttui joitain harvinaisempia nimiä (sanottiin sivuillakin). Kun selasin paperista ortodoksista kalenteria kaverin luona, niin siellä oli vielä enemmän nimiä, mm. meidän pojan nimi.

En tiedä kuinka harvinaista etsitte:Andrei/Andreas

Lari

RiikoRiikoa en ole Suomessa tavannut, mutta yhdellä venäläisellä pojalla oli kyseinen nimi. Vrk:n mukaan Riikoja Suomessa 44 kpl.

mita nimia sulla on nyt top tenissa niin voin miettia lisaa silla perusteella. Tuntuu silta ettet kuitenkaan halua liian outoa nimea...Rufus tai Rafi - ehdotinko niita aiemmin? Max tai Alex?

Illyana:

Lainaus:


-Matvei -tämä nyt ehkä liiankin erikoinen, vaikka tykkään kyllä kaksoisvokaalista nimen lopussa, mikä antaa nimelle ilmavuutta.-Ilja -tätä en muistanutkaan, olisi minusta tosikiva, mutta näinköhän menee miehellä läpi, hän ehkä kaipaisi kuitenkin maskuliinisempaa.-Mitja -mi-alku ei sovi...-Petja -tätä jo ehdotin miehelleni, mutta hän hylkäsi...-Pavel -kaunis sointu tässä kirjainyhdistelmässä, mutta jokin siinä mättää kuitenkin, ehkä liian epäsuomalainen-Karel -tätäkin olen miettinyt; jos Sarasta olisi tullut poika, olisimme nimenneet hänet Karoksi. Mutta ei ehkä kuitenkaan, haluaisin löytää vielä paremman!-Ivo -Kiva! Pitää makustella!


Kiitos nopeista ehdotuksista ja linkistä, täytyypä mennä tsekkaamaan!Niin muuten, kyllä lyhyt nimi yleisesti ottaen olisi meistä parempi etunimenä, " lyhyt ja ytimekäs" , mutta sitten kuitenkin se toistaiseksi ainut, joka on kelvannut kompromissina kummalekin on pitkä, eli niinkin tavallinen kuin Valtteri. Haluaisin siis löytää kuitenkin tätä paremman.lumitähti77:

Lainaus:


Miltä sinusta kuulostaisi nimi Juska? Sopisi minusta hyvin sisarusten kanssa, eikä ole mikään " tusinanimi" . Onko liian lempinimimäinen?
mutta Marius menee hieman liian " karkkimaiseksi" nimeksi minun makuuni.Ei sen nimen siis tosiaankaan tarvitse olla mikään slaavilainen. Ajattelin vain, kun Venäjä tavallaan kiehtoo minua, että josko sieltä löytyisi kaunis nimi, jota en olisi tullut ajatelleeksi. Mutta miehenihän jo ilmoitti, ettei hyväksy sellaista nimeä, jonka hän tunnistaa venäläiseksi alkuperältään. :o

siksi luulis menevan lapi papilleEntas Kiril mikaoli Kirkan oikea etunimi?Joo noi mun ehdottamat oli puolalaisia nimia ja Ludo lyhennys tsekkinimesta kuten nykyisin muodikas Milo.Radek tarkoittaa iloista

Andre

Alois

Dimi (Dimitri)

Erek

Antoni

Albin

Filip

Aurek tai Aurel vaaleatukkaiselle pojalle

Pavel

Stefan

ei kovin yleisiä nykypäivänä, mutta venäläisiä kuitenkin:- Akim/Jakim

- Foma

- Jaro

- Luka

- Savva

- Venjam (Veniamin)

- Veles (maan, vesien ja manalan jumala slaavilaisessa mytologiassa)ja sitten vielä joitakin väännettyjä slaavilaisista sanoista- Rado (~ ilo)

- Darko (~lahja)

- Slaavo

- Serho (tuli Sergeista)

Onhan niitä, riippuu tietenkin, kuinka erikoista etsit. Luulisin, että nimen pitää olla lyhyt ja suomen kieleen sopiva.Tässä joitakin (en nyt tiedä, miten sopivat sisarusten nimeen, tai muutenkaan, mutta sekalaisia heittoja):

-Jirka

-Matvei

-Ilja

-Mitja

-Petja

-Pavel

-Karel

-IvoTässä on lisäksi linkki ortodoksiseen kalenteriin, siellä on paljon slaavilaisperäisiä ja muuten vain erikoisempia nimiä, joista kuitenkin monet sopivat suomalaiseen suuhun:

http://www.ortodoksi.net/tietopankki/nimet/ortodoksinen_kalenteri.htmMiltä sinusta kuulostaisi nimi Juska? Sopisi minusta hyvin sisarusten kanssa, eikä ole mikään " tusinanimi" . Onko liian lempinimimäinen?

Viktor on kai aika yleinen nimi Venäjällä, mutta Suomessakin tunnettu ja ruotsinkielisten parissa myös ihan käytetty nimi. Astetta eksoottisempi kuin Vihtori. Vai tuleeko mieleen Klimenko, Jushtshenko ja muut tunnetut Viktorit?

-Minusta se olisi aivan fantastinen nimi tytölle!:)

(anteeksi nyt vaan kaikkien Jura-poikien äidit!...)pangolin:

Lainaus:


Entas Kiril mikaoli Kirkan oikea etunimi?

-Ei... Kiril on liian pistävä (kir) ja sitten se tuntuu vähän kuin antaisi lapselle nimeksi saman tien Kirka, sillä niin yks yhteen tuo nimi mielessäni mieltyy kyseiseen laulajaan.

Milo olisi minusta muuten tosi kiva jos se vain kävisi sukunimeen...

Lainaus:

Radek tarkoittaa iloista -tämä kuullostaa minusta liian vieraskieliseltä.

Andre -tämäkin jotenkin liian ulkomaalainen

Alois -ja tämä

Dimi (Dimitri) -Dimi voisi olla ihan kiva, mutta mies ei halua d-alkuista (ehdotin jo Dania.)

Erek -tulee mieleen erektio...

Antoni -Anton-nimeä jo ehdotin miehelle, mutta tälle tulee mieleen joku " tyhmä tyyppi" menneisyydestä. Minusta olisi ihan ok.

Albin -toiseksi nimeksi ehkä?

Filip -liian ulkomaalainen

Aurek tai Aurel vaaleatukkaiselle pojalle -Aurek liian ulkomaalainen, Aurel on ihan ok, mutta ehkä toiseksi nimeksi kuitenkin?

Pavel -ei oo hyvä

Stefan -liian ruotsalainen:)
Kiitoksia molemmille ehdotuksista, minusta tuntuu että pikkuhiljaa alan saada edes jotain tuntumaa siihen, minkä tyyppisistä miehen nimistä pidän. En ole nimittäin koskaan osannut kuvitella itselleni poikaa silloinkaan kun nuorena aina mietiskeli, minkä nimen lapselle antaisi. Suku on täynnä vain naisia ja koko poikien maailma on niin vieras!Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat