Seuraa 

Palataan kesällä Suomeen. 6-v tammikuussa täyttänyt poika on nyt kansainvälisessä koulussa eskarissa (Kindergarten) ja aloittaisi täällä automaattisesti 1-luokalla ensi syksynä. Suomessa taasen aloittaisi eskarin, on paria viikkoa liian nuori. Poika on reipas, sosiaalinen, omatoiminen ja pärjää hyvin kansainvälisessä engl. kielisessä koulussa. Osaa lukea ja laskea ja on innokas oppimaan. Täkäläisen opettajan mukaan siis täysin koulukypsä. Mutta entä Suomessa? Olen hakenut hänelle paikkaa engl. kieliseltä 1-luokalta, mutta nyt on alkanut arveluttaa, että onko sittenkään viisas ratkaisu aloittaa 6-vuotiaana.Vanhemmilla sisaruksilla on kokemusta siitäkin, että on se vanhin luokallaan (ei sekään ole aina kivaa), kun on aloittanut Suomessa koulun ja sitten siirtynyt vastaavalle luokalle kansainväliseen kouluun (muut ovat yleensä 0.5-1 v nuorempia). He eivät siirtyessään osanneet engl. kieltä, joten ratkaisu tuntui siksi silloin oikealta.Jos Suomeen ei jäädäkään pysyvästi, olisi siirtyminen takaisin kansainväliseen kouluun tälle 6-vuotiaalle helpompaa.Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?

Kommentit (5)

Olen ollut poissa palstalta jonkun aikaa, enkä muista, vastasinko tuohon mainittuun ketjuun. Meillä on tammikuussa -01 syntynyt tyttö, myös hyvin opinhaluinen, ja olisi mennyt entisessä kotimaassa jo oikeaan kouluun.

Suomessahan vaaditaan kaiken maailman koulukypsyystestit, jos haluaa mennä vuotta aikaisemmin kouluun, ja siihen ruljanssiin ei ollut intoa ruveta, kun muutto tuli muutenkin niin lyhyellä varoitusajalla. Ilmoitimme siis tytön eskariin, jossa hän nyt on ryhmänsä vanhin (no, paras kaveri on vain kaksi viikkoa nuorempi).Eskari on ollut 100 % hyvä tikki. Vaikka tyttö ei tietenkään ole " oppinut" yhtä paljon kuin olisi oppinut entisessä kotimaassa, on eskarista ollut paljon muuta hyötyä:

- suomen kieli kohentunut lähestulkoon yksikielisten tasolle

- tottunut lämpimään lounasruokaan, ylipäätään suomalaisiin ruokiin

- oppinut paljon suomalaisia tapoja, leikkejä, lauluja, yms yms.

- tutustunut tuleviin luokkakavereihin ja saanut ystäviä

- ylipäätään, on saanut totutella uuteen kotimaahan päiväkodin pienessä eskariryhmässä, leikinomaisesti, kodikkaassa päiväkoti-ilmapiirissä mukavien tätien ja lasten kanssaMeille siis eskari oli tosi hyvä vaihtoehto, mutta riippuu tietenkin paljon lapsen luonteenlaadusta, suomen kielen taidosta jne jne, kannattaako valita eskari vai koulu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä paluumuutto tulossa vuoden vaihteen jälkeen (ehkä) ja tyttäreni on silloin käynyt brittimallin kansainvälistäkoulua jo 1,5 vuotta. Eli on tokalla luokalla ensi syksynä täällä kun paluu tulee kohdallemme. Hän osaa kirjoittaa, lukea ja laskea ja iän mukaan hänen pitäisi mennä suomessa silloin eskariin. Koulu alkaisi vasta seuraavana syksynä (kun brittikoulussa alkaa 3-luokka).Olen miettinyt kovasti mitä tehdä ja tulen kallistumaan normaaliin eskariin tuolle keväälle. Englanninkieliseen emme pääse kesken vuoden, mutta koulu tullaan käymään englanniksi. Eli aloitamme koulun oman ikäluokan mukana. Opetussuunnitelma tullaan kuitenkin räätälöimään hänelle omaksi.Meillä ehkä hieman eri tilanne, koska tuota koulua on paluuhetkellä käyty jo 1,5 vuotta. Teidän tilanteessa menisin ehdottomasti eskarin puolelle. Suomen 1-luokka ja kansainvälisen koulun 1-luokka eivät ole ihan samalla tasolla.

Olen itsekin ollut vähän aikaa poissa palstalta.

Kohta pitäisi tehdä päätös! Meillä on tarkoitus jatkaa englanninkielisessä eskarissa tai koulussa, mutta toki olisi silti hyvä oppia ja tottua suomalaisiin tapoihin, ruokiin ym. ja tietysti parantaa suomen kieltä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat