Seuraa 

Jostakin syystä energiajuoma-villitys on käynnissä lapseni 11v. koulussa. On jotenkin " hienoa" juoda RedBullia tai vastaavaa... Omalleni en ole antanut lupaa ja tunnenkin olevani niuhottaja tässä asiassa, mutta mielestäni tuollaiset kofeiinilla kyllästetyt juomat eivät kuulu vielä lapsille... Minkä ikäisen antaisitte/annatte juoda noita?

Kommentit (16)

Kävin uteliaisuuttani vielä RedBullin nettisivuilla. Kyllä mainosmiehet osaa! ;-) Ei mistään löytynyt tietoa esim. siitä, *paljonko* sitä energiaa (=sokeria) tölkillisessä oikeastaan on, mutta sen sijaan hehkutetaan, miten siinä elintärkeitä B-ryhmän sun muita vitamiineja... just joo. SanaSol on lapsosille parempi juoma!! Ja aikuisillekin... MUTTA siellä kyllä kerrottiin, että _yhdestä_ tölkillisestä saa yhden suodatinkahvikupillisen verran kofeiiinia, mikä minusta on tosiaan 10-11 -vuotiaalle (ja vanhemmallekin...) kyllä tarpeeton määrä!! Himattakoon vielä, että se juonti tuskin edes jää siihen yhteen päivässä tms.Pannassa on ja pysyy!

No en anna. Jos omat muksunne juovat niin kattokaapa vielä ettei ole sitä alkoholillista MadCrocia. Täällä myivät lähikaupassa vahingossa useaan kertaan 12- vuotiaalle, ennenkuin kävin sanomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähikauppamme ei myy enää energiajuomia ala-astelaisille. Se on mielestäni tosi hyvä juttu. Lisäksi koulussa ko. juomien juonti on kielletty. Kyllähän ne aiheuttaa riippuvuutta, kun niissä on kofeiinia. Pointti niiden juomisessa on kai se, että se jäljittelee kaljan juontia. Itse en antaisi lasteni niitä juoda. Me on kotona niistä puhuttu ja siitä, kuinka ne tekee riippuvaiseksi, ei ole terveellisiä ja antaa liikaa energiaa eli lihottaa. Pitää vaan toivoa, ettei omat niitä ala kittaamaan nurkan takana niin kuin olen nähnyt joidenkin lasten tekevän.

Meillä 11v tyttö, jonka luokalla oli syksyllä ilmeisesti monella energiajuomia jumppatunnin jälkeen eväänä. Omalle en ole ostanut. Nyt oli juuri Hesarissa onneksi juttu ,ettei niitä suositella lapsille. Sain näyttää omallekin lapselle, että äidillä oli ihan oikea syy tiukkaan linjaan.

Meilla (siis englannissa) oli juuri pari viikkoa sitten paikallisuutisissa 16-vuotiaasta pojasta, joka oli joutunut sairaalan juotuaan 4 tolkkia Red Bullia. Haastateltavan laakarin mukaan Red Bull aiheuttaa riippuvuutta ja sydanoireita. Tapaus ei hanen mukaansa ollut poikkeus. 16-vuotiaan sietokyky on kuitenkin jo eri luokkaa kuin ala-asteikaisen, joten en missaan tapauksessa antaisi oman tyttareni juoda sita. Red Bullia ei edes saa myyda monissa maissa (mm Norja ja Islanti).Miehen tyokaveri myontaa olevansa koukussa juomaan. Han juo 3-6 tolkkia paivassa ja sanoo, etta on " energinen" olo eika kuulema tarvitse juuri nukkuakaan. Meilla ainakin muksuilla riittaa ihan tarpeeksi (useimmiten liikaakin) energiaa, vaikka ovatkin vesi ja maito linjalla ja kylla nukkuminen kuuluu minusta ihan normaaliin vuorokausirytmiin.

Tän päivän lehdessä oli just juttua, että Pirkkalan Valintatalo oli asettanut porttikiellon koko ikäryhmälle, koska oli varastettu niin paljon energiajuomia ja tupakkaa... Eli voi päätellä, että energiajuomat ovat aika suosittuja, vaikka harmillinen juttu tuo varastelu onkin.

EN antaisi omani juoda! En tuon ikäisenä ainakaan. Jos salaa ostaa, niin sillepä ei juuri mitään voi, mutta en luvan kanssa. Energiajuomathan on ihan hirveän pahoja juttuja hampaille - ja muutenkin.Mä olen tosiaan aika tiukkapipo varmaan, mutta ei mun ala-asteikäsillä ole edes rahaa koulussa (ei sitä oikeastaan saisi meilläpäin sinne edes viedä...) - eikä kyllä arkipäivinä sen jälkeenkään... Mitä ne sillä tekee?! Nykyajan " mässytyskulttuuri" on tosiaan aika outoa; koko ajan pitäisi olla jotain suusa. Ei ihme, ettälasten hampaiden kunto huononee koko ajan... Isommat lapset ja viikonloput/lomat ovat vähän eri juttu. Oma esikoiseni esim. täyttää 13 ja siirtyy yläasteelle ensi syksynä ja kun mittaakin alkaa olla yli 160 cm ja raamitkin kasvaa, niin minusta sitä " höttöenergiaakin" varmaan mahtuu muun ruuan mukaan jo vähitellen enemmän. Joskin silti toivoisin, että RedBullit pysyis pois 15 ikävuoteen asti... Sitä paitsi, eikös niissä RedBulleissa oo joku ikärajakin??Ja sanottakoon vielä, ettei meillä ole edes mitään karkkipäivää, vaan oikeastaan voi sanoa, että joka päivä on joku herkku jälkkäriksi iltaruuan jälkeen. Usein suklaapatukkakin tai sitten keksiä tms. Limuakin on, tosin sen juontia piti jossain vaiheessa alkaa rajoittaa, kun meni vähän överiksi. Eli sitä on kyllä kaapissa, mutta saa juoda vain viikonloppuisin (pe-su) ja rajoitus on tähän saakka kyllä toiminut. (Jatkosta en tiedä...) En mielestäni ole edes mitenkään superniuho näillä rajoituksilla. Mutta kukas niistä lasten syömisistä, juomisista ja ravitsemuksesta vastaa, jos emme me vanhemmat??

en ole siis ainoa niuhoittaja tässä asiassa ;-D Meilläkin nuo limsatkin ovat rajoitettuja eli vain saunailtoina tai ehkä kesäaikaan vähän useammin. Useilla lapseni luokkakavereilla tuntuu olevan täysin vapaa valinta se, mitä syövät välipalaksi. Saavat siis rahaa ja käyvät kaupassa. Useimmiten välipalaksi sitten osoittautuu chipsit tai karkit sekä nuo energiajuomat! Omasta mielestänikin lapset saavat tätä nykyä sokeria (ja suolaa) aivan liiaksi. Omassa lapsuudessani esim. karkit, jätskit ja chipsit olivat todella harvinaista herkkua. Nykyajan lapsille ihan arkipäivää, ikävä kyllä :(

XXXpsykopaatti

Oot aika tiukka. Koska oon 11v mun vanhempia ei kiinnosta paskaakaan jos juon energia juomia. oon juono niitä 8 vuotiiasta asti. Mutta sen voin kertoa että niihin jää koukkuun.

Vierailija

No mä täytin 14 viime Joulukuussa ja yks energiajuoma kuukaudessa ei tee pahaa kellekkään. Tai oishan se parempi juoda limppaaria😉

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat