STREPTOKOKKI NIELUSSA/TULIROKKO RASKAUSAIKANA???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Perheessämme jyllää jonkin sortin pöpö. Kurkkukipu, lapsilla laaja-alaisesti lehahteleva ihottuma, silmätulehdus mol. lapsilla, miehellä korvatulehdus. Minulla rakkuloita nielussa, nieleminen sairaan vaikeeta!Kuumetta ei kellään, niinkuin meillä ei yleensäkään ole (vanhemmalla tytöllä oli kuume 2 pvää alle 1 vuotiaana ripulitaudissa, nuoremmalla kuume kun oli keuhkokuumeessa sairaalassa 6 vkon ikäisenä).Itseä huolestuttaa lähinnä lääkärin lausahdus (miehelle) että saattaapi olla vaikka streptokokin aiheuttamaa kurkkutulehdusta tai silmätulehdus kyllä viittaa tulirokkoonkin.Mitähän nämä ko. sairaudet raskausaikana merkkaa ja onko kellään ollut?Miutsinmutsi rv 13+3

Kommentit (2)

Vierailija

Ei kannata panikoida, ei sinulla tai vauvalla ole mitään vaaraa tuosta. Kuulostaa adenovirukselta, eli ihan tavalliselta flunssavirukselta. Oireet ovat tietysti ikäviä, ne kestävät muutaman viikon ja katoavat kyllä aikanaan. Nieluviljelyllä kannattaa sulkea pois streptokokki (angina/tulirokko), ei tuo oikein anginalta kuulosta mutta jos on sitä niin penisilliinikuuri on paikallaan. Siitäkään ei ole vauvalle minkäänlaista haittaa, ei anginasta eikä penisilliinikuurista.

Vierailija

Jouduin aamulla kuitenkin menemään päivystykseen, lähinnä valtaisan päänsäryn vuoksi joka haittasi jo näköä ja liikkumista.Kurkusta, nielusta eikä nenästä löytynyt mitään tulehdukseen/flunssaan viittaavaa, sen sijaan CRP oli pitkälti yli 90 (jos oikein muistan niin 97). Kuumetta ei ole siis ollut eikä ole nytkään, mutta neurologinen status heittää joten huomenna jatkotutkimuksiin (yliopistollisessa ottavat heti aamusta magneettikuvat). Nielemisvaikeudet siis tällä kertaa johtuivatkin jostain ihan muusta kuin flunssasta (jota siis meidänkin perheessä kyllä on).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat