Vierailija

Kalapuikot oli tosin vieläkin pahempia..

Sivut

Kommentit (35)

Tartar-kastike

Pohjana majoneesi, joka maustetaan esimerkiksi pikkelsillä, suolakurkulla, sipulilla ja kapriksella. Sopii paistetun kalan kastikkeeksi. Pohjana voi käyttää myös kermaviiliä.



Tartar-pihvi

Naudan fileestä tehty raaka jauhelihapihvi, joka on koristettu sipulirenkaalla, raa'alla kananmunan keltuaisella ja kapriksilla.

Vieläkin herahtaa vesi kielelle... Kysyin ohjetta keittäjältä joskus vuonna 86, mut ei antanut. Tartar- kastiketta se oli, ei mitään kermaviiliin liittyvää ja niin hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin kohta jonkin koulun keittiössä hiippailee lyhyellä pätkäkäkeikalla vaikka tiskarina (hygieniapassi suoritettu) salainen agentti selvittämässä tätä vuosia tuttav a piiriä kiinnostanutta gastronomista ongelmaa..

mutta siinä ei ole kermaviiliä, vaan majoneesia ja jotain etikkavihanneksia, suolakurkkua ja ehkä jotain muutakin. Itselläni se oli ihan ultimaattinen herkkuruoka koulussa, lastasin aina monta lusikallista sitä kastiketta. Vieläkin tulee vesi kielelle...

en kylläkään uudellamaalla päinkään... mutta ihan kermaviili-tilli-sitruunamehu (+mustapippuria ripaus) seoksella mennään kalapullien kanssa nykyisin ainakin??

eivät yhtä raikkaita, jotenkin rasvaisia ehkä (olisiko majoneesiin tehtyjä). Tartar kastikeen nimellähän sitä todellakin tarjottiin.. kiitos linkistä kerran viikossa yleensä

toisena kalapäivänä aina uutta reseptiä kokeilen, vielä ei vain ole ihan 10 löytynyt.





Olen haastatellut jopa vanhainkotivieraillulla opiskelujeni yhteydessä innokkaasti entisiä keittäjiä, valitettavasti osastot joilla olen työskennellyt ovat dementikoille, joten kadonneen kastikkeen jännittävä etsintä jatkuu...

[vielä viimevuonna pyörin itsekin vielä koulussa (ammatinvaihtaja) yritin lahjonnalla/kiristyksellä jne. mutta keittiössä ei kuulemma kukaan ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä sörsselistä. Tämä tulee testiin heti viikon kuluttua. se voi olla tuo sokeri joka tekee sen pehmeyden, or someting..



i]resepti:



purkki kermaviiliä

1 rkl sitruunamehua

hienonnettua tilliä

1 rkl sinappia

1 tl sokeria



mutta USEIN oikaistaan ihan kermaviili-tilli-sitruunamehu vaan



Ehkä ap aika kultaa muistot???

[/quote]

resepti:



purkki kermaviiliä

1 rkl sitruunamehua

hienonnettua tilliä

1 rkl sinappia

1 tl sokeria



mutta USEIN oikaistaan ihan kermaviili-tilli-sitruunamehu vaan



Ehkä ap aika kultaa muistot???

Muistaako/tietääkö kukaan mitä kyseisessä kastikkeessa oli? Uudellamaalla useammassa koulussa tuli tätä popsittua ja nyt useampi tuttavapiirissä muistelee haikeudella tätä raikasta lisuketta. Sopisi varmaan ihan fileidenkin seuraksi.



Jos joku tuntee tuohon aikaan koulun keittiössä hääränneen henkilön niin kiitos vain etukäteen reseptistä.

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

1prk kermaviiliä

1-1½dl säilyke kurkkusalaattia (se missä ei niitä maustepalluroita)




Eli käyttääkin sitä sinappikurkkusalaattia. (tai lisää sinappia)

Lisäksi puolet kemaviilistä korvaa rankankermalla.



Nam.

Lainaus:

Lainaus:

1prk kermaviiliä

1-1½dl säilyke kurkkusalaattia (se missä ei niitä maustepalluroita)




Eli käyttääkin sitä sinappikurkkusalaattia. (tai lisää sinappia)

Lisäksi puolet kemaviilistä korvaa rankankermalla.



Nam.

kumpikaan näistä tartar-kastikkeen ohjeista tutulta makunystyröille?



2,5 dl majoneesia

1 suolakurkku

2 rkl sipulia hienonnettuna

1 rkl kaprista

1 rkl tilliä silputtuna

suolaa

pippuria

2 rkl sitruunamehua



Hienonna sipuli, suolakurkku, kapris ja tilli ja sekoita ne majoneesiin. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.



toinen vaihtoehto:



200 g kermaviiliä 0,5 dl kevytmajoneesia 0,5 dl sinappikurkkurelissiä ripaus suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat