Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kukaan eronnut, koska mies pelaa liikaa pleikkarilla?

Vierailija

Meillä oli muutama vuosi sitten parin vuoden kausi, että mies pelasi helposti 5 tuntia työpäivinä ja 10-12 tuntia vapaapäivinä erilaisia jääkiekko- ja rallipelejä. Olin aivan hermoromahduksen ja eron partaalla. Tilanne laukesi, nyt on muutama melkein pelitön vuosi takana.Mutta nyt se meni ja osti tänään Playstation 3:n, ja pelkään että taas tilanne menee noin pahaksi. Pahinta on se, että saatan olla raskaana, enkä tiedä miten jaksan hoitaa lapset mahdollisen raskauden aikana, ja sitten vauvan aikanaan kun se syntyy, jos mies _vain_istuu_ja_pelaa.Onko kukaan joutunut eroamaan muuten ihan hyvästä miehestä, mutta joka valitsee mielummin pleikkarin kuin perheen?

Sivut

Kommentit (81)

Miehellä on elämänsä aikana ollut paljon eri konsoleja, Atari 600, Nintendo, Super Nintendo, Sega Mega Drive 1 ja 2, Playstation 1, 2 ja 3, Playstation Portable jne. Ainakin nuo.Nykyään pelaa Playstation 3:ta ja siinä on kaikki Playstation Eye -kamerat ym. Nyt odottaa uutta Dual Shock 3 -ohjainta. Tietokoneella mies lukee pelisivuja kuten gamespot. com jne. Minua ei ainakaan tämä pelaaminen haittaa yhtään, miehen pelatessa häntä ei saa häiritä ja se sopii minulle ihan hyvin, yleensä mies pelaa iltapäivä/ilta-aikaan, joten tuon hänelle voileipää ja iltapalan tarjottimella, jotta voi syödä pelatessa.Onpahan minulla sitten myös omaa aikaa tehdä omia harrastuksia, ei minua tämä pelaaminen haittaa yhtään. Ihme nipoja moni tässä ketjussa.

mutta tuntikausia pelaaminen ei ole normaalia. Ei jos sen takia jää muut velvollisuudet hoitamatta.

Minun mies on jo melkein 40. Jos ei rajoita, pelaisi hän strategiapelejä kaiken vapaa- ajan. Toisinaan hän voi istua koneella läpi yön. Ja kun tietokone ei ole kunnossa, on hän kun persuksille ammuttu karhu.

Hänellä on aiempi alkoholiriippuvuus, nyt se on siirtynyt vain peleihin. Hän onneksi tiedostaa itse riippuvuutensa ja pystytään sopimaan että lasten hereilläollessa ei pelata ja yritetään rajoittaa tuntiin päivässä. Joskus on pakko kuitenkin vetää johto seinästä...

Pelaaminen on pakoa todellisuudesta. Ei tarvitse ajatella jokapäiväisiä ongelmia. Näin mies minulle on joskus selittänyt.

Hän pelasi jo seurusteluaikoina. Unohti tulla treffeille kun oli hyvät pelit kesken. Jos olisin silloin tiennyt niin paljon kuin nyt tiedän, olisi treffailu saanut loppua siihen.

Mies on sairaslomalla, eikä tänäänkään ole tehnyt mitään muuta kuin pelannut. Toi vielä kaverinsakin meille pelaamaan; nyt meillä istuu kaksi kalpeaa ja paskanhajuista äijää olohuoneessa huudattamassa yhtä ja samaa rallipeliä tunnista toiseen.Oikeasti on sellainen olo, että tähänkö tämä nyt kaatui... Kuukausi sitten kirjoittelin vielä täälläkin, että meillä on ihana avioliitto ja kaikki menee hienosti, nyt ollaan taas oikotiellä helvettiin.Sisällä kiehuu ihan silkka raivo, vähän pettymystäkin mukana. Oikeastaan myös itkettäisi, jos en olisi niin saatanan vihainen.Miehellä on suvussa taipumusta pahoihin addiktioihin, ja onhan pelaaminen ehkä parempi addiktio kuin viina tai huumeet, mutta silti. Kai aikuinen mies nyt jotain muutakin osaisi tehdä!Ajattelin nyt alkutöikseni raijata television, nojatuolin ja pelikoneen isoon vaatehuoneeseen, niin saadaan tämän talon melutaso siedettäväksi. Saa ukko istua siellä ikkunattomassa kopissa sitten pelaamassa seuraavat pari kolme vuotta. Kai se hoksaa menettäneensä jotain, jos seuraavan kerran lapset nähdessään ne on kasvaneet parikymmentä senttiä molemmat, ja yksi on ehkä tullut lisääkin.Suoraan sanottuna: vittu kun vituttaa. >:(ap

Varmasti löytyy pareja jotka ovat tuommoisen takia eronneet. Ihan sama kai se on, juoko, narkkaako vai hakkaako pelikoneita, jos siitä on niin riippuvainen että perhe kärsii. :(

Takavarikoi sen pelikoneesta joku osa. Vaikka johto...Mutta jos menee ostamaan uuden niin ei siitä paljoa hyötyä ole.Vitun ärsyttävä tilanne. Jätä se jos se on köyhä, älä jätä jos sillä on rahaa. Ihan lapsiakin ajatellen.

Se että riippuvuutta aiheuttaa tietokonepeli eikä vaikka nettiporno tai kossu, ei tee siitä jotenkin kesympää.Miksi ihmetellä että sitä ei saa tehdä ollenkaan tai se riistäytyy käsistä, näinhän se on rahapelien ja viinanhimonkin kanssa.

Vierailija:

Lainaus:


Sinne koppiin vaan niin kenenkään ei tarvitse ärsyyntyä :)
Kun mies on yksinään ikkunattomassa kopissa ja ovi on kiinni, ei siitä tarvitse häiriintyä millään lailla. Niin kauan kuin se käy töissä, saan sen nettipankkitunnuksilla maksettua miehen osuudet perheen menoista, mutta mun ei tarvitse kuunnella pelin melua eikä katsella plösähtävää turjaketta olohuoneessani. Lapsillekin voi vain sanoa, että joo ei iskä ole kotona, se on taas töissä tai jossain.Sanoin miehelle tänään erittäin painokkaasti, että kannattaa todellakin käyttää harkintaa siinä, kuinka paljon pelaa. En aio katsella enää sellaista menoa, mitä oli muutama vuosi takaperin: meillä oli mm. 1½ vuoden selibaatti, kun mies hivelöi tuota elektronista morsiantaan kaikki illat ja yöt.Pitää ensi viikkoon asti katsella tilanteen kehitystä, sitten raahaan äijän vaatehuoneesen. Jos se istuu siellä vielä kesällä 2009, siirrän äijän pleikkareineen istumaan tuohon portinpieleen. Kai se siitä tajuaa joskus häipyä, jos ei muuten niin roska-auto kerää.ap

Jos nuo naiset eivät oma-aloitteisesti ymmärrä erota noista tyypeistä, niin on ihan reilua että mies tekee pisteen hommalle - vaikkakin sitten syy menee naisen niskoille. Tuleepahan joku järkiratkaisu asiaan.

Oletteko ajatelleet, et silloin ku ekat pelikonsolit tuli, juuri nämä noin 30 v ihmiset oli silloin otollisessa iässä alkaa pelaamaan? Ja lapsena hankittu harrastus on säilynyt? Sitä paitsi, peleistä ylivoimaisen suuri osa on nimenomaan juonellisia, interaktiivisia elokuvia (toki myönnän et ralli- ja kiekkopelit ei ole), jotka oikeasti on samanlaisia taide-elämyksiä kuin esim leffa tai kirja. Kannattaa kokeilla ennenkuin haukkuu. Suosittelen esim pistämään uuden Mass Effectin tai Bioshockin, jonka juonenkäänteet saa itse hera Spielberginkin kalpenemaan, kiinni ruutuun ja kokeilemaan.Ai niin, olen 26 v nainen ja mieheni on 28 v me molemmat olemme pelanneet alle kouluikäisestä asti. Ja kun eka lapsi tulee, hänelle hankitaan lasten pelejä:D

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat