Vierailija

Minua kauhistutti, kun muut lapset leikkivät keskenään ja tämä tyttö, vaikka onkin suosittu ystävänä (luokkakaveri) vaan söi ja söi eikä noteerannut kutsuja leikkeihin. Lopulta laitoin osan esim suklaista pois, kun kahdella kädellä niitä mätti. Ilme oli tuskainen, kun tuota teki. Tokaluokkalainen vasta. Toivottavasti vanhempansa ymmärtäisivät, että lapsella on hätä. Lapsen äidillä on ehkä 20 kg ylipainoa, mutta tytöstään tulee tuota menoa paljon isompi.

Sivut

Kommentit (71)

Eihän se todella ole teidän asianne puuttua toisten syömiseen, paitsi siinä tapauksessa että joku rohmuaa niin ettei toisille jää.. Oli laiha tai lihava. Kyllä se on vanhempien asia huolehtia lapsen painosta. Mutta pientä tapakasvatusta voi mielestäni harrastaa...

Kaikkea sitä täälläkin saa lukea. En ole onneksi tällaiseen aikuiseen ihmiseen törmännyt. Kaikki syövät jotain juhlissa, kenenkään en ole nähnyt mässäilevän ja unohtavan seurustelua kokonaan:). Eiköhän lapsillekin ole soveliasta opettaa, että mässäily ei ole hienoa?Eikös ahmiminen ole yksi seitsemästä kuolemansynnistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ai että syömishäiriö tulee anoreksian muodossa. No minä kyllä olen sairastanut bulimiaa jo 5-vuotiaana. Alkoi ahmimisena jo alle 5-vuotiaana ja pulskistuin nopeasti. 5-vuotiaana olen ryhtynyt täysin spontaanisti oksentamaan ahmimaani ruokaa. Ahmin siis salassa jo silloin. Kierrettä kesti lähemmän 30 vuotta. Minustakin syntymäpäivävieras lohtusöi ja ahmi.

Niin että sosionomi ottaa nyt vaaleanpunaiset aurinkolasit pois silmiltään.Lääket. yo täältä kirjoittelee ilman numeroa vielä

Olen 36v. Ja mulla ei todellakaan ollut anoreksiaa, vaan BED (ahmimishäiriö). Mulla oli ihan onnellinen lapsuus, mutta pienestä pitäen mua lohdutettiin ruualla, ei äidin, vaan mummun toimesta. Jos joku kiusasi --> herkkuja nenän eteen... Tiedätkö, sitä oppi lohduttautumaan ruualla tai herkuilla, mitä tahansa ja miten paljon tahansa.. Olin lapsena lihava (mutta aktiivinen, liikuin paljon) ja tokihan täytin ennakko-odotuksia, syömällä. Kaikki olettivat aina, että kun olen kerran lihava, niin muhun mahtuu vielä yksi kakunpala...

eräs tyttö on käynyt vuosia lapseni synttäreillä ja kyllä hänellä on pääasia se syöminen, ottaa jo eka kierroksella reilusti ja käy useampaan kertaan hakemassa lisää.Vaikea se on juhlissa alkaa rajottamaan vieraan lapsen syömistä ja nolata lasta. Ongelma pitää hoitaa kotikasvatuksella.

Muistan yhden tukevan pojan isän sanoneen minulle, ettei pojan tarvitse aina syödä, kun käy kaverilla.Tiedän kyllä, että oma lapseni kertoi puolestaan leiponeen ja syöneen pullaa pojan kotona - sellaista herkkua meillä ei saa koskaan, mutta minulla oli suuri tarve tarjota pojalle jotain.Mutta isä oli oikeassa: miksi ruokkiisin ehdoin tahdoin lasta, kun tiedän, että kotona pn ruoka-ajat ja sinne ehtii.Ja mitä alkuperäisen kyselijän viestiin tulee, niin minusta kutsuilla ei tarvitse olla ylenmäärin herkkuja ja voihan niitä tarjota vaikka yhdestä kulhosta kerrallaan kaikille eikä jättää saavillista nenän eteen.

on röyhkeää ja ala-arvoista ja huonoa rumaa käytöstä alkaa opettaa toisille pöytätapoja ylimielisesti.

Jos joku aikuinen ahmii paljon, ojennatko häntä? Tuskin.Meillä kaksi laihaa lasta. Ruokaa tarjotaan. Silti söisivät vain herkkuja, ja luulenpa että synttäreillä voivat jäädä ahmimaan.

Minusta elämästä pitää nauttia. maistettavaksi ja katsottavaksiko teidän herkut on?

Lainaus:

Sen opin tästä! Eihän tähän paljon puuttua voi... En kuitenkaan halua, että kukaan alkaa oksentamaan meidän synttäreillä. Huolehdin vain omalta osaltani, että syödään kohtuudella.Olen melko varma, että koulun terveydenhuolto yrittää jo työstää tätä tytön ongelmaa. Voinhan soittaa terkalle ihan kaiken varalta...ap

Lainaus:

Mulla on myös tällainen suursyömärilapsi, joka syö kaksi kertaa niin paljon herkkuja kuin muut, jos annetaan. Ihan on normaalipainoinen.
Normaalipainoinen on meidänkin tyttö toistaiseksi, mutta varmasti pyöreyteen taipuvainen niin kuin äitinsä. Kamalinta on, että hänelle tulee ihan "hullun kiilto" silmiin, kun näkee herkkuja. Kohtuudella on saanut makeaa, ei ole pidetty karkkipimennossa, eli siitä ei ole kysymys. Terveellisesti syö muuten. Mitä tällaiselle sokerihullulle lapselle voi tehdä?

En ole kyllä itse moiseen hotkimiseen onneksi törmännyt kuin ehkä vähän pienempien lasten ollessa kyseessä. Esim. joku 2-3-vuotias joka ei vielä osaa pöytätapoja, voi olla juuri tuollainen hotkija. Mutta yleensä mielestäni 6-7-vuotiaat ja sitä vanhemmat jo osaavat pöytätapoja. Koska pöytä- ja käytöstapojen puutteestahan tässä nyt selkeästi on kyse!!!Oli lapsi sitten lihava tai laiha niin ei kai juhlapöydässä ole tarkoitus herkkuja mättiä ylettömiä määriä ja vielä jäädä pöytään muiden mennessä leikkimään? Itse siinä tapauksessa kehottaisin kyllä lasta menemään muiden seuraan, olematta mitenkään röyhkeä.

että ruokailuun käytetty aika on rajoitettu. Kun syömiset on syöty (eli kaikki muut paitsi tämä yksi lähteneet pöydästä) usutetaan lapset jonkun yhteisleikin pariin ja sillä aikaa tyhjennetään pöytä.Kuulostaa siltä, että tämä tyttö suhtautuu ruokaan kuten alkoholiongelmainen alkoholiin. Jos kutsuillasi on joku alkoholisti, et kai vaa katsele sivusta, kun hän kaataa baarikaappinne sisällön alas kurkustaan?Tällä tytöllä on ilmeisesti vaikea irtautua mässäilystä, joten hänet on "pakotettava" lopettamaan syöminen jossain vaiheessa, jotta hän saisi synttäreistä muutakin irti eikä syrjäytyisi.

lapset ovat ihmsiiä kuten aikuisetkin, ja jos joku aikuinen kekkereillä päättäisi keskittyä syömiseen seurustelun sijaaan, olisi sellaisella tuulella, niin tuskin kukaan hänelle mitään sanoisi jos vain seisoisi seisovan pöydän ympärillä syömässä ja juomassa.

miksi lasten pitäisi olla aina seurustelutuulella.

ja meillä ainakin lapset tykkäävät mennä synttäreille pelkästään ja vain herkkujen takia. jopa lomamatkoilla hauskinta voi olla purkkaautomaatin purkka. karkkipäivää odotetaan heti siitä saakka kun edelliset karkit on syöty.

kyllä, lapsellisia lapsia ovat mutta kyllä on pieni maailma, jos toisten synttäriherkuttelu järkyttää noi paljon.Meillä herkkuja saa syödä niin kauan kuin niitä riittää. enkä arvostele ketään ylemmyydentuntoisesti ja vahdi, kenen lapselle maistuu ja kenelle on sanottu käytöstavat.

Kyllä on paljon huonompaa käytöstä tuollainen arvostelu lasten herkuttelusta kuin itse herkuttelu. Ja meillä koko suku on tikkulaihoja, mutta enosta serkkuun ahmitaan ruoka nopeasti.

Lasten lihavuus. Johtuu vähäisestä liikunnasta, llioista herkuista.

Ahmiminen. Voi olla laihalla tai lihavalla. Lapsilla harvinaista toistuva ahmiminen, aikuisilla yleisempää. Esim. Suurin osa aikuisista lihavista ei ahmi, he syövät vain väärin.

Ala-asteikäinen bulimikko on harvinaisuus. Ala-asteikäisen lihavuuden syynä syyt, jotka luettelin: herkut, vähäinen liikunta.

eli heidän olisi ap pitänyt sinua infota tällaisesta mahdollisesta pakonomaisesta ahmimisesta tämän tytön kohdalla (tuskin kyseessä ensimmäinen ja ainut kerta) ja kertoa miten toivovat että tilanteessa käyttäydytään..itselläni erityislapsi enkä todellakaan oleta automaattisesti muiden vanhempien osaavan erilaisissa tilanteissa lasta ohjata (on ollut usein yksin synttäreillä ym) vaan kyllä se on minun tehtäväni ohjeistaa vastuussa olevaa aikuista tai olla sitten itse paikalla..ja kyllä, joskus on VAIKEAA olla aikuinen muiden lapsille..

Mutta meidän kylällä asuu sisarukset, tyttö ja poika. Ovat meidän lasten kavereita.

Synttäreillä on sama ilmiö. Kumpikin istuu pöytään ja syö kakunrippeet, sipsit ja muut kun toiset lapset leikkii.Hankala tilanne. Mutta minkäs teet. En jaksa siihen puuttua vaan annan syödä. Ovat todella ylipainoisia kumpikin ja ei tosiaan johdu siitä, etteivät saisi kotona syödä herkkuja. Elävät melkein herkuilla kotonaankin.Poika koulun joulujuhlissa mätti pipareita ja mehua niin paljon, että meinasi oksentaa siinä kaikkien näkösillä. Kun muut lapset (oli heidän järjestämänsä myyjäiset) auttoivat pöytien kannossa ja roskien viennissä, tämä poika vain tyhjensi ylimääräisiä herkkuja ja yökki lopulta.Vanhemmat heillä on kummallakin todella ylipainoisia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat