A-hepatiitti-rokote - ottaako vaiko eikö

Vierailija

Moi,

oletteko rokotuttaneet A-hepatiittia vastaan joko lapsenne tai/ ja itsenne, jos matka suuntautuu Kanarialle?Lapsella A-hepatiitti kuulemma on useimmiten oireeton. Itsestäni taas tuntuu, että me aikuiset oltais se jo saatu aiemmilla reissuilla nuorina, jos se olisi tullakseen.. Ja jos A-hepatiitin on kerran sairastanut, sen ei pitäisi sairastuttaa toistamiseen. Luulisi tämän ikäisen jo sen aiemmin saaneen.Meillä terveydenhoitaja suosittelee, että koko perhe pitäisi rokotuttaa.Mitä mieltä olette, kuinka moni on rokotuttanut?

Luuletteko, että olette taudin joskus oireettomana sairastaneet?Kiitän vastauksista,

tervehtää äitee ja muu perhe, pitkästä aikaa reissuun lähdössä

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Onko kaikki tätä ketjua vilkaisseet tosissaan ottaneet matkalle a-hepa-rokotuksen? Vaikka ois kyse "vain" kanariansaarista :)Minusta tuntuu, että nykyään rokotetaan tosi herkästi - pahempia flunssiakin vastaan jopa.kyselee ap

Vierailija

mutta hepatiitti rokotukset ovat kyllä kunnossa. Ajattelin asian niin, että kerran se vain kirpaisee, Iso summa kerralla otettuna koko perheelle, mutta itse otin rokotuksen jo vuosia sitten, miehellä sama juttu (sai työterveyshuollosta ilmaiseksi rokotteen) ja lapset on rokotettu sitä mukaa kun on tarvetta ollut. Eli kerralla ei ole mennyt satoja euroja, vaan max se yhden rokotteen hinta.Ja B-hepatiitti on A:ta vaarallisempi, joten kannattaa ottaa yhdistelmä rokotus. B:n voi saada verikontaktissa, ja vaikka yleensä niitä ei matkoilla tapahdu, niin esim. Espanjan bussiturman yhteydessä varmasti verikontaktia tuntemattomien veren kanssa oli. Ja vaikka epätodennäköistä onnettomuudet ovatkin, niin se satanen on pikkuhinta maksaa kaiken varalta. Mielummin sitä maksaa kun katuu kipeänä sairaalassa...

Vierailija

Meidän matkakassaa rasittaisi A+B hepatiiti rokotukset koko porukalle reilut 700 euroa. Se ei ole kovin pieni summa. Nyt mietin rittäisikö pelkkä gammaglobuliini rokotus lyhyelle matkalle (2vkoa). Täytyy selvitellä...

A ja B hepatiitti rokoukset kannattaa, näin jälkiviisaasti ajateltuna, ottaa vaikka sellaisena vuotena, jos ei ole reissua suunnitteilla. Meidä matka-ajatus tuli ihan extemporee ja vasta sen jälkeen mietittiin rokouksia.

Vierailija

luin jostain, että pitää rokottaa kahdesti, kaksi kertaa 50 euroa. Meidän perheessä se olisi tehnyt 800 euroa. Ehkä huono kohde säästää, mutta siinä olisi mennyt se matkakin sitten samalla sivusuun rahan vuoksi.

Vierailija

Rokotustarve riippuu matkakohteesta, matkan laadusta ja lasten iästä. A tarvitsee 2 annosta ja yhdistelmä A+B 3 annosta. Kun rokotukset ottaa, ne ovat voimassa 20v (tän hetken arvio, mistä tästä maailmasta tietää...)

Jos paljon matkustelee niin ehdottomasti kannattaa ottaa jossain vaiheessa molemmat tai vähemmänkin matkustelevan A. Rokotukset kannattaa aloittaa aikuisista ja vanhimmista lapsista, pienimmät kun siis usein oireettomia, mutta tartuttavat...

Vierailija

Lopputulos on, että ilman rokotteita lähdetään.Samaa ajattelen kuin tässä yksi muukin, että bisnestä näillä rokotteilla myös tehdään. Ja voi olla, että jo aiemmin mainittu päivähoito-asia ja oireettomien lasten riski tartuttaa tauti vaikka muihin aikuisiin on yksi syy miksi tk:ssakin osa rokotetta suosittelee.Toki järkeä voi käyttää suunnassa sun toisessakin, jos ei ota rokotetta eikä ole matkustellut paljoa, niin ehkä kannattaa jättää vaikka Bulgariassa jääpalat syömättä jne :)- ap innoissaan reissusta.

Kiitos hyvän matkan toivotuksista!

Vierailija

mutta a-hepatiitilla on vakavia seurauksia (ei aina, mutta ottaako riski...?).Ja se yksi rokote ei riitä, vaan pitää ottaa myös vahviste rokote. Ota a&b-rokote, se maksaa muutaman kympin enemmän, mutta ehkäisee molemmat hepatiitit. B:n toki saa harvemmin, mutta kannattaa ottaa koska tosiaan hintaeroa rokotteiden välillä ei käytännössä ole....Ja jos mietit että muutama satnen perheenne rokotuksiin menee, niin se on HALPA hinta...! Mieti paljonko maksatte vaikkapa tuosta lomastanne, jos siihen on varaa niin ei 200-300€ ole mitään. Entä paljonko sinulla menee rahaa vuodessa "turhempaan" (kahvilassa käymiseen, meikkeihin, vaatteisiin, iltapäivälehtiin, maksutv-kanaviin, autolainan lyhennykseen, uusiin verhoihin, muumimukeihin, kotiteatteriin, laskettelu/kylpyläreissuun jne. jne. JOKAISELLA on "turhia" rahanreikiä)

=muutamilla pikku säästöillä saat ne hepatiittirokotteet hankittua.Kyse on terveydestä, moni kyllä maksaa lapsivakuutusta, pitää lapsilla kypärää päässä kun he ovat pyöräilemässä/luistelemassa, sataa metriä ei ajeta ilman turvaistuinta jne. jne. mutta yhteen rokotukseen ei muka ole varaa.Koska hepatiitti on ikävä sairaus, siitä voi seurata vakavia komplikaatioita, ja se on erittäin _yleinen_ pohjoimaiden ulkopuolella ---> sen saa helposti. Ja kyllähän lomalla rentoutuu paremmin, kun ei tarvitse joka salaatinlehteä varoa....

Vierailija

.. a-hepatiittia vastaa lomamatkalla:Itse olen perheen kanssa reissannut nuorempana etelänlomilla. Tulee mieleen, että mulla on voinut se a-hepatiitti ollakin jo, kuka tietää - koska se on lapsilla usein oireeton.

Tiedän tuttavaperheitä, jotka ei ole kaikki rokotuttaneet itseään ja ovat päässeet terveinä kotiin ;) Mutta kyllähän sitä pitää vaan pullovettä sitten varuiksi lipitellä, ja jättää raa'at kalat syömättä, jos haluaa olla tarkkana.Itse tosin penskempana söin kyllä äyriäiset sun muut etelänlomareisulla, enkä muista oireilleeni mitenkään. Tuurista osin kai kiinni..Oikeasti mä edellä mainittukin mielessä veikkaisin, että minulla on mokoma tauti jo ollut, eli senkään puolesta rokotus ei olisi enää itselleni tarpeellinen.Jospa tätäkin rokotusta niin hanakasti terveyskeskuksessa suositellaan myös siksi, että lapset ovat tartunnan saaneina oireettomia, MUTTA voivat tartuttaa muita esim. päiväkodissa vielä matkalta tultuaan.

Meillä neuvolantäti ei ottanut kantaa, mutta terveydenhoitaja suositteli rokotuksia.- ap

Vierailija

No en tullut mieleenkään ottaa kun koko perhe Kanarialle suunnattiin. Lasten kanssa käyty myös Turkissa ja Tunisiassa, ei otettu niitäkään varten. Itse matkustelen paljon, edelleen ilman rokotetta, toisinaan sentään käy jo mielessä, että voisihan se joskus ehkä käydä laittamassa. Käymistäni maista riskialtteimpia ovat mielestäni olleet Egypti, Tunisia, Libanon, Turkki ja Puola, silti olen näissäkin maissa syönyt huoletta kaikkea. Ainoana poikkeuksena kävin ottamassa gammaglobuliinia lähtiessäni Kairoon. Myöhemmälle Egyptin matkalle lähdin jo ilman sitäkin. Vähän on kai jo sellainenkin asenne jo tullut, että ei sitä hepatiittia nyt ihan kovin helpolla näytä saavan, niin en siksikään jaksa hötkyillä sen rokotteen kansssa.Mutta jos ja kun pidemmälle lähden, niin sitten käyn sen ottamassa. Suunnitelmissa välillä Gambia, Intia ja Venezuela. Näihin en enää lähde kokeilemaan onneani. ;)

Vierailija

en ottaisi rokotetta Kanarialle. Emme ottanneet Turkkiin, emmekä Kreikkaan, matkattu lisäksi Tanskassa, Virossa ja Ruotsissa.Uskon että itselläni on ehkä immuniteetti tullutkin jo a-hepatiittiin. Lapset ovat kotihoidossa, enkä pidä tautia perusterveelle lapselle mitenkään vaarallisena, siis puhun nyt a-hepatiitista.B-hepatiitin ottamista en vaan ymmärrä. Okei onhan pienen pieni riski että tulee se verikontakti, mutta siinä vaiheessa varmaan on vähän suurempiakin ongelmia kun b-hepatiitti. Joka sekin on paraneva tauti.Bisnestähän nämä rokotteet ovat. Lääkefirmat käärivät hyvät rahat.

Influenssa ja etenkin vesirokko-rokote on kehitetty lähinnä siihen ettei aikuisille tulisi työpoissaoloja lasten sairastamisen takia. Minusta aika sairasta ajattelua tuollainen.Mutta kyllä minä raahaan pesueeni maailmalle ilman rokotteita, normaalit ohjelmanmukaiset siis meilläkin on. A-hepatiitin jos saa, se menee yleensä lapsilla ohitse jopa oireetta, tai päivän parin sairastamisella, ja itämisaikakin kun on pitkä, ei se kerkeä parin viikon lomaakaan pilaamaan ;)Hauskaa matkaa!

Vierailija

Viisihenkiseltä perheeltä yli 200 euroa. Se pistää miettimään, koska monilla se a-hepatiitti joka tapauksessa on ollut vaikkeivät sitä edes tiedä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat