niskat tosi jumissa,päätäkin särkee,mikä avuksi??

Vierailija

en kestä tätä niska/hartia jumitusta. hierojaan ei ole varaa

Kommentit (11)

Vierailija

Lainaus:

(=kosteutta) niin kuuma pitää sitä yllä. Voi siis tuntua hyvältäkin, mutta ei edesauta paranemista vaan tietyn ajan päästä vaiva uusii. Kuuma pitää siis ongelmaa yllä.Lainaus:

ei ole ikinä ainakaan pahentanut asiaa
ja saa pään kääntymään. Mutta mulla nuo niskavaivat onkin kroonisia, lihasrelaksantit on myös käytössä, mutta niitä en mielelläni usein syö, kun ovat niin vahvoja lääkkeitä.

Vierailija

hartiat niin tuo vaan pahentaa asiaa ja jumiuttaa lisää. Mutta sitten kun saa ne niskat vähän parempaan kuntoon niin kannattaa kyllä käydä säännöllisesti salilla ja venytellä. Ja ei se hierojakaan pahaa tee.

Vierailija

Mieluummin hartioiden nostelua ja pyörittelyä, että lähtee veri kiertämään. Jos niska on ihan jumissa, ei lainkaan venyttelyä, vaan vain edellä mainittuja. Sitten voi pikkuhiljaa alkaa venytellä, mutta kipua ei saa tuntua lainkaan.Kannattaa ottaa tulehduskipulääkettä (esim. Burana) kuurina eli 3 kertaa päivässä 600mg.

Vierailija

Jos tilanne on jo tosi paha, niin kuuma (sauna, kaurapussi ym.) vaan pahentaa asiaa. Multa esim. kiropraktikko kielsi saunomisen kunnes niska on kunnossa. Suosittelisin kiropraktikkoa ja sen jälkeen fysioterapiaa (sinne saa lääkäriltä lähetteen, joten on hiukan edullisempaa). Vaikka tuntuu, ettei rahaa olisi, niin kannattaa miettiä asioiden tärkeysjärjestystä. Jumiutuneet niskat vaikuttaa nimittäin todella moneen asiaan, eikä ne itsestään parane.

Vierailija

että tuo sali auttaa pitämään hartiat kunnossa ja sitten kun pohjaa on, auttaa se pieneen jumitukseen. Mutta kylmiltäänhän tuota ei kannata lähteä tekemään, kuten joku mainitsikin. Eli ensin hartiat kuntoon ja sittee treenaamaan, niin eipä pahemmin enää hartiat ole kipeät.

Vierailija

eli ensin jumitus pois: mene kuumaan suihkuun, niin kuumaan kun voit ja ole siellä pitkään. Sitten varovaista venyttelyä monta kertaa päivässä. Niskaa sivulle molemmin puolin. Yksi hyviä venytysliikkeitä on se, että menet selkä seinää vasten seisomaan ja siitä sitten venytät leuan rintaan kiinni, niin että tulee kaksoisleuka (silloin tiedät että teet sen oikein). Venyttely on a ja o, ja toki säännöllinen hieronta olisi hyvästä sitten kun se pahimman jännityksen on saanut pois.

Vierailija

Mulla pari kuukautta sitten sama tilanne. Kävin työpaikkalääkärilla ja -fysioterapeutilla. Lääkäri antoi pari päivää sairaslomaa (en kyennyt enää töihin) ja fysioterapeutti tarkisti liikeradat.Neuvoksi ensin venyttelyä, sitten isoja liikeratoja esim keppijumppaa. Lisäksi löysin googlettamalla hyviä jumppaohjeita joita teen kotona käsipainoilla. Pelkkä venytys ei riitä, tarvitset myös jumppaa. Mutta aloita jumppa vasta kun akuutti kipu on ohi ja aloita varovasti.

Vierailija

Hieroja akuutissa tilanteessa enää tuskin auttaa, toipumisessa sitten. Jos on tosi pahasti jumissa, niin siellä lienee tulehdus ja se pitää saada pois. Lääkkeet yleensä auttaa. Samoin se pahin jännitys pois, siihenkin lääke. Sitten saattaa olla apua esimerkiksi fysiatrin tekemästä manipulaatiosta, niin alkaa olla edellytyksiä toipumiselle.Mene siis hyvä ihminen lääkäriin.

Vierailija

(=kosteutta) niin kuuma pitää sitä yllä. Voi siis tuntua hyvältäkin, mutta ei edesauta paranemista vaan tietyn ajan päästä vaiva uusii. Kuuma pitää siis ongelmaa yllä.Lainaus:

ei ole ikinä ainakaan pahentanut asiaa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat