Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko täällä kirjoittelemassa Tampereen Multisillassa tai Peltolammilla asuvia? Olemme miehen kanssa miettineet keskustan tuntumasta muuttoa ja ne ovat tällä hetkellä vahvoja vaihtoehtoja... Onko millainen paikka lapsille, millaiset päivänhoito mahdollisuudet siellä päin on ? Oletteko tykänneet asua kyseisillä alueilla?

Kommentit (9)

Ollaan asuttu vuosi Multisillassa, muutettiin keskustasta ja täytyy sanoa että alue on keskustaan verrattuna erittäin rauhallinen. Toki Tampereelta löytyy kauniimpiakin alueita asua, mutta Multsussa asuntojen hinta-laatusuhde on mielestämme hyvin kohdallaan (ainakin omamme). Alueen huono maine (jota me myös aluksi epäiltiin), on osoittautunut täysin vääräksi. Alueella on paljon vuokra-asuntotaloja muutettu omistusasunnoiksi. Elämä voi olla nykyään vaikeeta missä tahansa, jos kokee suurta epäluuloa vähemmistöryhmiä kohtaan. Meille on ensimmäinen lapsi tulossa ja hyvillä mielin ollaan asuinalueen suhteen. Kokemuksia on vasta Multisillan neuvolasta, ja pelkästään postiivisia.

Mutta voi mitä väkeä. Kouluun en ikinä laittaisi lastani niillä nurkilla. Todennäköisesti tampereen suurimmat ongelmat kouluikäisillä. Maahanmuuttajia, huumeidenkäyttäjiä ja muita syrjäytyneitä tosi paljon.

Asuimme aikanamme Peltolammin keskustassa. Pidimme paikasta kovasti. oli paljon leikkipuistoja, ja lapsia. Koulusta ei kokemusta koska lapseni olivat kovasti pieniä sillon. Pidin ympäristöä viihtyisänä, enkä koskaan nähnyt mitään, miksi pois olisi tarvinnut muuttaa.Asuisimme siellä todennäköisesti vieläkin, mikäli ei työ olisi vienyt toiseen kaupunkiin.Kokemukset vuodelta 03-05

siitä on kyllä monta vuotta jo, mutta kerronpa silti: Päiväkoti oli iso, suorastaan jättikokoinen. Perhepäivähoitajia on kuitenkin paljon. Hoito oli aina ihan asiallista sekä perhepäivähoitajilla että päiväkodissa. Ei ollut ongelmia.Koulusta olen kuullut lähinnä opettajilta, omat lapset on muualla koulussa. siellä on kuulemma suht paljon maahanmuuttajia (melkein yhtä paljon kuin Härmälässä, muttei tietty lähellekään sitä mitä Hervannassa). Oppimistulokset on kuitekin hyviä ja niille maahanmuuttajille, joilla on pahoja kieliongelmia, on omat liittymisluokkansa. Heterogeenisen oppilasaineksen takia koulussa on sekä peljon ongelmanpoikasia, mutta myös vastaavasti panostettu niiden hoitamiseen, eli opettajat on jatkuvasti lisäkoulutuksessa ja erilaisia kivakoulu-tyyppisiä menetelmiä paljon käytössä. että siltä kantilta meno positiivisempaa kuin esim Koikkarissa, missä oppilaitten oppilasaines on sosiaalisesti homogeenisempaa ja siksi ongelmia lähtökohtaisesti vähemmän, mutta juuri siksi niiden kanssa ei sitten osata toimiakaan alkuunkaan, jos ja kun niitä kuitenkin tulee.

rappeutuvista 70-luvun betonitalolähiöistä. Luonnonläheisellä paikalla ovat mutta kaukana keskustasta. Sosiaalisia ongelmia on mutta muuten varmasti rauhallisempaa kun keskustassa.

Multisillan paluumuttaja 2012

Nyt on vuosi 2017. Olen asunut Multisillassa kahteen otteeseen. Ensin vuosina 1996 -2007 asuin lasten kanssa vuokrakolmiossa. Olimme hyvin tyytyväisiä taloon ja sen ympäristöön. Oli rauhallista ja ihana metsäinen luonto ympärillä. Oli lenkkipolkuja ja uimarantoja muutaman sadan metrin päässä.  Ja kaupunkiin pääsi busseilla parissakymmenessä minuutissa. Myös yöbussit kulkivat. Multisillassa on erilaisia taloyhtiöitä ja ne sijaitsevat erialaisilla alueilla. Löytyy varmasti hyviä ja vähemmän hyviä, kuten kaikkialta muualtakin.

Vuonna 2012 muutimme takaisin Multsuun asuttuamme välillä kaupungin keskusta-alueella. Voi, sitä likaisuutta ja meteliä! Ei kinä enää!  Saimme samasta  tutusta taloyhtiöstä vuokra-asunnon, vaikka eri rapusta.  Voin todella suositella AS Oy Terävämäen asuntoja. On asuntoyhtiö ja enimmäkseen kaikki ovat omistusasuntoja, mutta joku myös vuokraa asuntoaan. Onneksi, sanon!  

Game master552

Mä oon 11v ja oon asunu koko ikäni Peltolammilla. Peltolammin koulu on rakennettu vuonna 1954 ja sen huomaa kyllä viimeistään sisällä. Kaikki paikat ruostunu ja puoliks hajonnu. Kaikki näyttää joltain 50 vuotta sitten hylätyltä rakennuksella. Vittu mitä paskaa. Opettajia on noin 30 ja niistä suunnilleen 20 on ihan vitun rageja. 7 opea on ihan tavallisia ja 3 tosi mukavia ja vitsikkäitä. Ite oon ollu vaan niillä 3 mukavalla opella. Peltolammin rannalla on hyvät laiturit sekä kuntoilulaitteita. Vesi on vaan ihan saatanan likanen ja sakea. Aina kun tuun uimasta niin mä oon ihan täynnä kaikenlaista paskaa. Rakennuksiakaan ei voi kehua. Kaikki on vaan sitä saatanan tylsää valkosta ja harmaata. Varmaan ainoa hyvä puoli Peltolammissa se että on paljon mukavia leikkikenttiä sekä erittäin paljon metsää. Antaisin peltolammille pisteitä nollasta kymmeneen kolme.

Uusimmat

Suosituimmat