Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minulta otettiin alat arvo ja se oli todella korkea 162. Mistä muusta voi johtua kuin alkoholista? Tai onko kyseessä heti joku vakava juttu esim. syöpä? Voiko olla mitään "lievempää" vikaa? Kertokaa jos teillä on kokemusta tai tietoa!!! Käytän masennuslääkettä mutta sitä olen käyttänyt jo monen monta vuotta. Ylipainoa on reilusti mutta voiko se noin korkeaksi nostaa? Alkoholia käytän kohtuudella noin 1-2 kertaa kuukaudessa.

Sivut

Kommentit (39)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime vuonna uutisoitiin tapauksista ympäri eurooppaa, joissa luontaistuotteita syöneet sairastuivat vakavasti, ja monet kuolivat maksan tilttaamiseen. Olivat käyttäneet mm. Herbalifea, ja maksa ja munuaiset mennyt huomaamatta siihen kuntoon, että mitään ei ollut enää tehtävissä kun pääsivät sairaalaan. Kuolleita oli mm. Ranskassa ja Ruotsissa.

Ovat siis todella vaarallisia maksalle.Sanottava myös on, että tuo väite siitä, että 160 olevat maksa-arvo ei ole vielä mitään, että 1000 on vasta ongelma, ei ole totta. Normaalin yläraja on muistaakseni 40, ja kyllä sen yli meneviin arvoihin kiinnitetään välittömästi huomiota. 161 on jo pahasti koholla, ja syy pitäisi selvittää.Sitä 1000 ja sen yli on niillä, jotka päätyvät sairaalaan keltaiseksi muuttuneina, ja tilanne on vakava.Itselläni on krooninen hepatiitti, eli maksatulehdus, ja siitä huolimatta arvot aina olleet normaalit tai vain hiukan koholla. Yli 100 on lääkärien mukaan se, jolloin aletaan huolestua, seurata ja ryhdytään toimiin.

Pitäisikö sulta ottaa ultraäänikuva ja koepala maksasta? Niistä näkee maksan todellisen tilan parhaiten.

joten ylärajoilla sekin alkaa olla. Eli ylipainosta varmaan johtuu, jos ei kilot lähde, voi muuttua maksakirroosiksi. Tottakai joudut tutkimuksiin jos ei arvo kontrollimittauksissa ole matalampi.

... alkoholin käyttöä, mutta jos sinä et ole alkoholin suurkuluttaja, niin se ei päde. Ylipaino sen sijaan voisi nostaa maksa-arvoa. Oletko aloittanut ehkäisypillereiden käytön hiljattain tai minkään muun hormonivalmisteen? Se voisi olla yksi syy. Syöpää ei ensin epäillä, ellei oireita ole siihen suuntaan: keltaisuutta, huonovointisuutta...

Tuttavalla nous maksa-arvot yli tuhannen ja kovasti tutkittiin mistä johtui. Joku luontaistuote oli aiheuttanut. Ei kannata niihinkään ihan päättömästi luottaa.

Minulla laukkasivat maksa-arvot taivaisiin joulukuussa. Oli huono omatunto - olenko naukkaillut liikaa? Vaikka olinkin viettänyt jälleen tipattomat viikot. Mutta silti.

Selvisihän sitten, että napsimani hormonipillerit yhdessä tulehduskipullääkkeiden ja luontaistuotepillereiden kanssa eivät vain sopineet minulle.

Nyt arvot ovat kohdallaan, eikä rasva eikä alkoholi kuulu enää kiellettyjen listalle,

Lainaus:

Maksaan liittyviä verikokeita otetaan lisää ja sitten "rautavarastoarvo" tutkitaan. Hb oli 116 mutta ei se mun mielestä mikään huono ole. Lisäksi tutkitaan vielä pitkäaikaissokeri kun paastoarvo oli 6 mutta eikö se ole vielä hyväksyttävä arvo? Saakohan nuo maksakokeet tietää samana päivänä?

AP

En muista omia arvojani vuosien takaa, mutta minulla sappikivet nostivat maksa-arvoja. Onneksi tapasin pääosin asiallisiakin lääkäreitä ja kivet saatiin leikattua pois, mutta ei todellakaan ollut kiva parikymppisenä kilttinä opiskelijatyttönä käydä lääkärissä, kun lääkäri selkeästi viittaili huumeidenkäyttöön, hepatiittiin ja ties mihin. Ja tämä siis sappikivien toteamisen jälkeen (ultralla opiskelijaterveydenhoidossa), kun leikkausta varten piti mennä julkisen puolen lääkärille... No, onneksi löytyi toinen sairaala ja lääkäri.

Maksaan liittyviä verikokeita otetaan lisää ja sitten "rautavarastoarvo" tutkitaan. Hb oli 116 mutta ei se mun mielestä mikään huono ole. Lisäksi tutkitaan vielä pitkäaikaissokeri kun paastoarvo oli 6 mutta eikö se ole vielä hyväksyttävä arvo? Saakohan nuo maksakokeet tietää samana päivänä?

AP

Tuo ei ole "todella korkea" vaan lievästi koholla. Todella korkea ALAT olisi > 1000. Tuollainen lievä nousu voi johtua ihan mistä vaan, useimmiten ylipainosta, ruokavaliosta tai muusta nolosta ja ei-mediaseksikkäästä. Syövän oireisiin ei kuulu lievä ALAT:n nousu ja sääli- ja draamapisteitä ei heru.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat