Lapsen aivokasvain?

Vierailija

Mitä oireita voisi olla? Poika valittaa usein päänsärkyä tai niskakipua, korviin sattuu kovat äänet, pitää usein käsiä korvilla...

Kommentit (10)

Vierailija

on aika hyvä merkki aivokasvaimesta. Itsekin aikoinani pelkäsin samaa omalla lapsella, oli aina pääkipuinen, oksensikin joskus, käytettiin magneettikuvassakin. Oireet helpottivat kesäloman alettua, on ilmeisesti vaan vähän liian tunnollinen lapsi, oli siis stressaantunut eskarinkäynnistä.

Vierailija

Lainaus:

lääkäriin vaan. Eiköhän aivokasvaimesta tule jossain vaiheessa vähän vakavampia oireita kuin pelkkä pääkipu..

Mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa?
mutta silloin on ehkä jo liian myöhäistä

Vierailija

lääkäriin vaan. Eiköhän aivokasvaimesta tule jossain vaiheessa vähän vakavampia oireita kuin pelkkä pääkipu..

Mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa?

Vierailija

tuo voisi viitata migreeniin - päänsärky ja ääniherkkyys. Migreeniä on lapsillakin eikä siihen aina liity mitään näköhäiriöitä tms.

Vierailija

jännityssäryltä tai migreeniltä.Millaisessa asennossa nukkuu/istuu? Kuinka iso poika on, käykö koulua tai pönöttääkö tietsikalla?Aivokasvaimen selvimpiä oireita on aamupahoinvointi ja päänsärky aamuisin. Makuuasento pahentaa painetta päässä!Lapsillakin voi olla migreeniä tai vaikkapa huonosta näöstä johtuvaa päänsärkyä. Päätä voi särkeä myös vaikkapa aivoverisuonten epämuodostuman takia. Sinuna selvittäisin asian lääkärillä, niin ei tarvitse arpoa ja murehtia.

Vierailija

Toisilla voi aiheuttaa huimausta. Lapsi saattaa yhtäkkiä alkaa kaatuilemaan eli tasapaino heikkenee huomattavasti.Sitten voi tulla myös näköongelmia. Päänsärky voi olla yksi merkki tietenkin myös. Mutta ensin tarkistaisin lapsen patjan ja tyynyn eli onko niskat jumissa huonon nukkumisen johdosta. Se aiheuttaa myös päänsärkyä. Ja niin kuin joku edellä ehdotti, niin käykää korvalääkärillä.Päänsärky voi johtua myös huonosta näöstä, joten lapsi saattaa tarvita silmälasit. Myös silmälääkärillä voisi olla hyvä käydä.

Vierailija

Siinä vaiheessa kun vakavampia oireita tulee, voi olla jo "myöhäistä". Meidän pojalla todettiin juuri aivokasvain. Oireita ei ilmaantunut kuin pari päivää ennenkuin todettiin, että leikkaukseen suoraan. Tai olihan niitä, mutta en osannut ajatella niitä miksikään vakavaksi.Toki ei kannata lapsen kanssa olla hysteerinen. Eli vaikka meille tämä tuli puun takaa, en silti aio alkaa kytätä jokaista pikkuoiretta lapsella ja epäillä pahinta (nythän se pahin on nähty). Mutta turha on vähätelläkään. Äiti huomaa usein lapsensa muutokset, ja omaa intuitiota on tärkeä kuunnella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat