Vierailija

.

Kommentit (13)

Lainaus:

viimeksi kun episiotomia tehtiin, oli kuin ei mitään olisi tapahtunut
Yleensä toiveet ja kysymykset ovat päinvastaisia, että miksi tehtiin ja siihen on aiakin paikalla olleena helpompi vastata. Jos ei tehty, ilmeisesti kätilösi ei nähnyt sitä tarpeellisena. Oliko sinulla omaa toivetta asian suhteen? Ihme, jos ei hän perustellut asiaa sinulle jälkeenpäin. Se, ettei episiotomiaa tehdä, ei tarkoita sitä, etteikö haavaa ja ommeltavaa tulsis repeämän muodossa ja monelle asia onkin sitten yllätys.

klö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

toinen synnytys ja 38 tasan viikkoja. Nää on kipeempiä kuin ne harjotussupparit..mut ei vielä kipeitä. Lenkillä ollessa piti kuitenkin pysähtyä kun niitä tuli, nyt vähän rauhoittunut tilanne kun istunut

viime sunnuntaina irtos limatulppa, tänään supistellut 4-5tuntia, mut ei säännöllisesti 4-15min väliä, ei hirmu kipeesti mut tuntuu..joko?

Tavallisin riski on, että pistetään liian syvälle, jolloin voi tulla kova ns postspinaalipäänsärky. Se on kyllä suht helposti hoidettavissa. Pistotekniikkaan liittyviä riskit on, tietysti allergisen reaktion ja infektion riski myös. Mutta kukaan tuskin ensimmäisiään synnyttäjillä harjoittelee, joten laittajilla on kyllä jo kokemusta.

klö

vastauksesta. Olin jo pitkään pelännyt epiduraalia, mutta jos päänsärkyä pahempaa ei siitä yleensä voi seurata, niin varmaan kallistun sen puolelle sitten kun aika koittaa.

Onko se kätilöliiton julistus epiduraalien tarpeettomuudesta ja siitä, että synnyttäjät luokiteltaisiin matalan ja korkean riskin synnyttäjiin, ihan oikeasti kätilöiden mielipide? Siis sellaisten normaalien, käytännön työtä tekevien fiksujen kätilöiden mielipide? Vai onko se joidenkin käytännöstä vieraantuneiden pimahtaneiden järjestöjyrien ja ylihoitajien oma julistus? Viimeisessä synnytyksessäni sain hyvää ja nykylääketieteeseen pohjautuvaa hoitoa ihanilta fiksuilta kätilöiltä, ja on vaikea kuvitella, että he ajaisivat moista älyttömyyttä. Ensimmäinen synnytykseni oli kamala ja kätilöt olivat omituisia ja hoito vanhanaikaista ja olen vain tyytyväinen että hengissä selvittiin (joskaan ei vaurioitta). Siitä on jo joitakin vuosia, ja toivon, ettei vastaavaa enää tapahtuisi kenellekään, ja tuo julistus oli mielestäni kamala!

Monesko synnytys tulossa ja mitkä raskausviikot? Toivottavsti pääset synnyttämään pian, mutta voivat vielä olla myös ennakoivia supistuksia. Onnea!

klö

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat