Vierailija

17000 euroa lisäksi omaisuutena osin oma (osin pankin) vanha golf.Asutaan tällä hetkellä vuokralla (iso firman maksama vuokra-asunto), täyskäyttöetuauto, miehellä hyvät tulot, itse hoitovapaalla, ja nyt raskaana, eli vielä pari vuotta kotona ainakin.Säästöön saadaan n. 500euroa kuussa, joten tällä tahdilla ei omaisuus kovin nopeesti kartu -> haaveena joskus taas omistusasunto, mutta hinnat hirvittävät ja se lainan määrä kun ei ole omaisuutta... Eli 200000 ei olisi mitenkään tavaton laina saati enemmän (oli 250000 lainaa mutta myytiin asunto vuoden alussa kun tuli tämä nykyinen tilanne eteen). Pitäisikö tehdä nyt taas jotain asuntokauppaa esim ostaa pienempi asunto ja laittaa se vuokralle?

Sivut

Kommentit (23)

Omaisuutta asunto, auto ja moottoripyörä. Asunnosta on velkaa 12.000e. Yhteensä näiden em. omaisuuksien arvo onnoin 500.000e (asunto 460.000, auto 30.000e...siis nyt jos möisi 1v ikäisenä...moottoripyörä 10.000e). Osakkeita jonkin verran mutta niiden arvoheilahteluja ei seurata. Joskus niiden arvp on ollut yhteensä 80.000e mutta nyt ehkä vain 50.000e. Emme kiinnitä niihin huomiota ennen kuin oikeasti tarvitsemme niitä rahoja. Kun ostimme osakkeet vuosikausia sitten niiden arvot olivat noin 10.000e luokkaa.Erilaisilla 3-6kk säästötileillä meillä on yhteensä 145.000e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minuakin kiinnostaisi, että miten olette saaneet säästettyä 200 000- 400 000 euroa? Hyviä asuntokauppoja tai sitten perittyä rahaa. Mitä teette työksenne?

On meillä varmaan jos ajatellaan että kuulutaan keskiluokaan tulojen perusteella. Ollaan vaan onnistuttu asuntoa ja raha-asiat hoitamaan hyvin ja hyviin aikoihin.

Mitään summia en viitsi mainita enkä listaa siitä mitä omistamme, mutta kyllä meilllä omaisuutta ihan kivasti on.

Mä olen perinyt vanhempani, perin täysin velattoman kerrostaloasunnon ja säästöjä. Lisäksi mieheni voitti kenossa vuonna 2003, 30000 euroa ja vuonna 2006 casinolla 80000 euroa. Palkoista jää säästöön.

Meillä on ihan tietoisestikin velkaa, tämä verottajan takia.

teimme elämänmuutoksia ja tilillä makaa nyt n. 30 000 euroa.ei ole varmaan paras paikka kasvattaa sitä summaa kuitenkaan,

ajteltiin ensin rahastosijoituksia, mutta ei tällaisina aikoina uskalla niihinkään rahoijaan heittää,

ja kumpikaan ei ole perehtynyt osakkeisiin eli ei uskalla siihenkään alkaa sijoittelemaan,

mutta jotain tolle nyt pitäisi tehdä varmasti kuitenkin.jos vaikka muutamiksi vuosiksi kasvamaan jonnekin korkeakorkoiselle että olisi pesämunaa taloon joidenkin vuosien kuluttua?

kai joku pankin sijoitusneuvoja ottaisi asiakseen jos antaisi tehtäväksi, mutta voiko niihinkään luottaa kuitenkaan kun eipä ole niiden omat rahat kyseessä...

Kiitos viestistä!Meillä 15teur korkotilillä, eli Sampopankin tili, jolle maksavat päivän korkoa vähennettynä tietenkin jollain osuudella (tarkkaa en muista). Pari tonnia on nyt rahastoissa, siirrettiin tuo iso summa pois ennen romahdusta onneksi. 500 euron säästö menee tuonne korkotilille.Onnea maksetuille asunnolle ja autolle!

ja 10 000 ihan tavallisella tilillä. Lisäksi maksamme 100 e/kk rahastoihin ajatellen mun eläkettä. Miehellä työnantaja maksaa sen sallitun maksimimäärän (jotain 8000 e vuodessa) vapaaehtoista eläkettä.Talon arvo n. 250 000, lainaa jäljellä 50 000.Molemmat akateemisia kolmevitosia mutta minä olen ollut kotona 7 vuotta ja aion olla vielä muutaman. Ei mitään säästöjä ennen kuin aloitettin työelämä vuonna 1997.

kannattaisi vaihtaa sijoitusneuvojaa, tällä hetkellä ei rahaa kannattaa makuuttaa tileillä.Itselläni vain 130 000e, mutta se sijoitettu hajautetusti yrityslainoihin, osakkeisiin ja pieni osa on sijoitustilillä, jossa on hyvä korko. Joulun jälkeen ajattelin ostaa lisää osakkeita.

eli tilanne sisänsä tietysti hyvä, ja olen iloinen että säästöönkin saadaan rahaa.Mutta tuntuu, että monet ovat tehneet hyviä asuntokauppoja, ja nyt ovat pian lainattomia (siis 32v ja 200000eur talot). Tai muuten vaan tilillä on 100keuroa rahaa? Tai asuvat tai katsovat Espoosta taloja, joiden lähtöhinta oli ennen näitä romahduksia 900000euroa.Suuresti ihmettelen, että ollaanko tehty ihan pöllöjä juttuja elämässämme kun tämän enempää ei ole jäänyt sukanvarteen. Asuntokauppoja tehty pariin otteeseen, mutta mitään suuria voittoja ei saatu, ihan minimaalisia.

Meillä on säästössä noin 400 000 €. Siitä 200 k€ on eri tileillä (!), osassa hyvä osassa tavanomainen korko. Mutta eipä rahat häviä vaikka pankit kaatuisivatkin. Osakkeissa on nyt noin 50 k€, vuosi sitten oli vielä 100 k€, mutta onneksi ei enempää oltu pantu osakkeisiin kiinni. Ja loput 150 k€ on sitten korkorahastoissa, joiden tuotto on ollut hävyttömän huonoa vaikka rahastojen arvon olisi pitänyt oikeasti nousta aika hyvin nyt viime aikoina.Eiköhän meilläkin nuo säästöt pian mene muihin sijoituskohteisiin. Pikkueriä osakkeita ostelemme, ja kun löydämme sopivan asunnon niin kaikki rahat menevät sitten siihen.Lainaus:

kannattaisi vaihtaa sijoitusneuvojaa, tällä hetkellä ei rahaa kannattaa makuuttaa tileillä.Itselläni vain 130 000e, mutta se sijoitettu hajautetusti yrityslainoihin, osakkeisiin ja pieni osa on sijoitustilillä, jossa on hyvä korko. Joulun jälkeen ajattelin ostaa lisää osakkeita.

Asunnon arvo hieman yli 300 000 euroa, joten 100 000 euroa on omaisuutta. Ensi vuonna on autolainakin maksettu. Lisäksi säästössä 22 000 euroa asunnon perusparannusta varten (ensi vuonna tehdään. Perusparannukseen menee n. 15 000 eur, loput säästöön.

Niin, talo pian maksettuna, arvo noin 350 000 euroa, lainaa on vielä noin 40 000 euroa, säästöjä tosin on yhteensä reilu 30 000 euroa, ja jotain vielä osakkeissa ja rahastoissakin. Vähän reilu kolmekymppisiä ollaan, itse ollut nyt kaksi vuotta lasten kanssa kotona ja vuoden vielä olen ajatellut olla. Onnistunut asuntokauppa ollaan tehty, jolla nykyistä taloa (joka itse rakennettu) ollaan maksettu. Alle kymmenessä vuodessa ollaan tähän päästy. Molemmilla korkeakoulututkinto. Noin 9 vuotta sitten valmistuessa ei ollutkaan mitään säästössä, tosin ei ollut kyllä onneksi opintolainaakaan.

Nykymittapuun mukaan pieni ja vaatimaton omakotitalo on jo maksettu. Hyvästä autosta on vielä pariksi vuodeksi autolainaa. Ylimääräinen raha käytetään pikkuhiljaa matkailuun, sisustukseen ja harrastuksiin, sijoitettavaksi asti sitä ei ole.Menot kasvavat koko ajan, sillä kolme koululaista on kohta kaikki murrosiässä!

minulla ei ole omaisuus rahana pankissa vaan kiinni kaikessa, talossa, hevosissa, vetoautossa, kuljetuskopeissa.. mutta eipä ole paljon velkaakaan.Tietenkin jos myyn omaisuuttani, se muuttuu rahaksi. :D

Saako kysyä, että mistä teidän omaisuus on tullut? Toisaalta teillä on paljon omaisuutta, mutta toisaalta suhtaudutte sen hoitoon aika ylimielisesti (ette seuraa osakesalkkuanne). Oletteko perineet omaisuutenne?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat